Decesul lui Adrian Tinca a îndoliat sportul constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decesul lui Adrian Tinca a îndoliat sportul constănțean
Sport 02 Martie 2017 / 16:12 3774 accesări 0 comentarii

Vestea tragică a dispariției lui Adrian Tinca la doar 50 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator, a căzut ca un trăznet miercuri seară, la Constanța. Adrian Tinca se afla în cantonament cu echipa de juniori a Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, care doar ce își încheiase călătoria din țară în localitatea franceză Castres. Victor Bezușcu, celălalt antrenor al juniorilor de la Cleopatra, a fost cel care l-a descoperit pe Adrian Tinca în camera de hotel, căzut în baie. „Medicii au încercat resuscitarea mai mult de o jumătate de oră, însă fără succes. Trupul neînsuflețit se află la spitalul din Toulouse, pentru autopsie. Trebuie să sosească în Franța o rudă de gradul întâi și cel mai probabil va veni sora lui din Canada. Sperăm că săptămâna viitoare trupul neînsuflețit să fie adus în țară. Toți foștii rugbyști aflați în Franța și în special Adrian Lungu, cel care a intermediat turneul pentru care am venit la Castres, ne sprijină în rezolvarea tuturor problemelor”, a declarat Victor Bezușcu.

„Ce pot spune. O veste tragică. Sunt terminat. Nu am cuvinte”, a spus, printre lacrimi, Vasile Chirondojan, președintele CS Cleopatra.

„Rămas bun, prietene drag! Să te odihnești în pace! Sper că acolo unde ești este mai bine... cum îți plăcea să glumești că ai fost convocat de Nea Nacu la echipa lui din cer și să le smulgi un zâmbet la cei de sus, așa cum numai tu știai să o faci, și să le dăruiești bucurie celor care nu mai sunt. Adrian Tinca, un om deosebit, un jucător excepțional, un antrenor de cea mai înaltă clasă și un camarad adevărat! O pierdere grea pentru noi toți...”, a postat fostul rugbyst Nicolae Radu Mocanu pe pagina sa de Facebook.

„A contribuit la câteva succese ale clubului nostru, un titlu la U-17 și o cupă la U-18, dar plecase vara trecută la Cleopatra. Să nu uităm că, împreună cu Iancu Băcioiu, Adrian Tinca a contribuit la selecția și pregătirea juniorilor din generația 1994 de la Farul, care au ieșit campioni naționali în 2012 la U-18”, își amintește Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii Constanța.

„Efectiv nu știi ce să spui când auzi asemenea vești. Cu Adrian Tinca am stat ani de zile în aceeași cameră la loturile naționale. La prima Cupă Mondială, cea din 1987, el a fost cel mai tânăr, avea 20 de ani”, a spus fostul internațional Adrian Pllotschi.

„Era un băiat care punea suflet în tot ceea ce făcea. Îmi pare nespus de rău. L-am urmărit încă de la juniori. În anul în care a jucat la Steaua ne-a și înscris un eseu. Apoi a jucat numai la Farul. Mă doare sufletul, deoarece am colaborat foarte bine”, a declarat Florian Constantin, președintele de onoare al Asociației Județene de Rugby Constanța.

Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan, Clubul Sportiv Tomitanii Constanța, Cristian Cojocaru, Clubul Sportiv Farul Constanța, Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Asociația Județeană de Rugby, Florian Constantin și foștii coechipieri, colegi și prieteni deplâng dispariția celui ce a fost Adrian Tinca și transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește și:

Doliu în rugby-ul constănţean

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1757 secunde