Decizia prin care psihiatrul Lilia Bandrabur este achitată, atacată de procurori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizia prin care psihiatrul Lilia Bandrabur este achitată, atacată de procurori
Justiție 17 Aprilie 2017 / 22:54 3935 accesări 0 comentarii

Procurorii au atacat la Curtea de Apel Constanţa decizia prin care Judecătoria Constanţa a dispus achitarea în totalitate a Dianei Lilia Bandrabur, medic psihiatru în cadrul Secţiei Exterioare de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicul a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind suspectată de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (115 acte materiale), complicitate la înşelăciune în formă continuată (115 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (115 acte materiale) şi complicitate la uz de fals în formă continuată (115 de acte materiale). Având în vedere acţiunea procurorilor, dosarul va merge la Curtea de Apel Constaţa, unde va fi luată o decizie definitivă. Din dosarul instrumentat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din documentele magistraţilor reiese că în perioada 2008-2012, inculpata a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv. Ulterior prescripțiile respective au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, solicitând decontarea lor și înregistrând, astfel, creşteri ale încasărilor din vânzări", susțin procurorii. Cele 115 rețete au o valoare totală de 115.037 lei. Pentru acoperirea prejudiciului cauzat, magistrații au pus sechestru pe sumele de bani aflate în conturile bancare ale inculpatei, dar și pe două imobile din Constanța, deținute de aceasta. Dosarul a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Constanţa.

„Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând astfel creşteri ale încasărilor din vânzări. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 de lei şi au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă“, se arată în actele procurorilor.

Citește și:

Medicul psihiatru Diana Bandrabur, achitată pentru toate capetele de acuzare

Psihiatru acuzat că emitea rețete în fals! Diana Bandrabur, trimisă în judecată!

Pacienţi fictivi, reţete false şi un munte de bani

Anchetă! Psihiatru constănțean, acuzat că emitea rețete false!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2332 secunde