Decizia privind doctoratul Codruței Kovesi, amânată pentru săptămâna viitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Decizia privind doctoratul Codruței Kovesi, amânată pentru săptămâna viitoare

Justiție 30 Noiembrie 2016 / 12:36 423 accesări

Decizia comisiei de specialiști care analizează teza de doctorat a procurorului șef al DNA a fost amânată pentru săptămâna viitoare, raportul experților urmând să fie transmis CNATDCU care îl aprobă sau îl respinge; o decizie ar fi trebuit să fie luată până la sfârșitul lunii noiembrie.

"Pentru toate cazurile de acest gen procedura este aceeași, e nevoie de raportul comisiei care e alcătuită din specialiști din domeniul respectiv, în cazul de față științe juridice. Raportul comun este înaintat comisiei de specialitate care îl avizează și îl transmite mai departe Consiliului General și Consiliul General îl adoptă prin vot. Adica îl acceptă sau îl respinge. Bineințeles că există termene limită, dar nu pot fi întotdeauna respectate punctual pentru că sunt mulți oameni implicați. În cazul de față au fost specialiști din străinatate. Acest verdict va fi imediat după 5 decembrie, săptămâna viitoare va fi comunicat", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Potrivit legii, raportul comisiei de experți este redactat într-un termen de 30 de zile de la constiturea acesteia.

La data de 17 noiembrie, Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara anunța că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce privește sesizarea făcută privind plagiatul, specialiștii spuneau că aceasta este parțial fondată.

"Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate", se arată în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Sursa citată mai arată că au fost consultate toate documentele puse la dispoziție de către autorii sesizării și de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării și comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

Laura Codruța Kovesi a transmit universității un punct de vedere care conținea aproximativ 200 de pagini.

"Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT concluzionează că sesizarea este nefondată pentru 4141 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul", se mai arată în comunicat.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat că a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef DNA a anunţat că nu a plagiat.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1637 secunde