Decizie amânată pentru IPS Teodosie! Iată când va afla dacă va fi arestat la domiciliu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie amânată pentru IPS Teodosie! Iată când va afla dacă va fi arestat la domiciliu!
Justiție 19 Mai 2017 / 11:09 751 accesări 5 comentarii

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, va afla luni dacă va fi judecat în stare de arest la domiciliu, în dosarul ”Nazarcea”, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obținere fără drept de fonduri europene, după ce instanța a amânat, vineri, să se pronunțe.

Curtea de Apel Constanța a judecat, vineri, solicitarea procurorilor anticorupție de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, anchetatorii susținând că acesta ar fi încălcat condițiile controlului judiciar.

Ședința de judecată a durat numai câteva zeci de minute şi a fost secretă, iar la ieșire avocatul prelatului, Maria Vasii, a declarat că totul este ”o înscenare”, iar documentul în baza căruia a fost formulată solicitarea procurorilor anticorupție, o adeverință, ar fi fost falsificat prin schimbarea datei.

Instanța a judecat cererea DNA, dar a amânat pronunțarea pentru luni, 22 mai.

”În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar. În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188, 75 ha”, arăta DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii susțin că prin emiterea împuternicirii, IPS Teodosie ar fi încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși; să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

”A reieșit că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului Petrescu Teodosie. (Una dintre faptele pentru care inculpatul Petrescu Teodosie a fost trimis în judecată - cea aferentă campaniei 2016 - era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de inculpatul Ştefan Aurelian, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole)”, mai precizează DNA.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au refuzat, marți, să comenteze solicitarea procurorilor DNA Constanța, precizând că analizează situația, urmând să ofere ulterior un punct de vedere.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de IPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

5 comentarii

Spus 10:37:23 / 20 Mai 2017
Si făcut !

Totul este orchestrat și bine pus la cale de forțe interesate de distrugerea credinței și bisericii creștine ortodoxe din România, forțele care lucrează își au sediul în România pur și simplu și in afara României ! Dacă nu ar fi fost ales Teodosie, ar fi fost aleasă altă față bisericească, asta ca să stârnească mai puțină indignare și totodată ca, creștinii să nu să se răzvrătească în masă, atacul este bine orchestrat și bine pus la punct, la cale de oameni rău intenționați și mânați de ura ce o au împotriva lui Dumnezeu, lui Hristos, adică de oameni care defapt nu iubesc pe Dumnezeu ! De aproape 30 de ani, forțele interesate, au vârât în mintea oamenilor, dați, ajutați biserica și pe slujitorii ei, când biserica și slujitorii bisericii au prosperat, treptat a început lupta pe față împotriva celor două componente ale bisericii : biserica pur și simplu și slujitorilor ei, prin aceea : nu vrem biserici / catedrale ci spitale, preoții sunt curvari, derbedei, preoții și toate rangurile bisericești se îmbogățesc, au averi iar crestinii de rând sărăcesc continuuu, concluzia este următoarea, românii au rămas saraci, voit de cei care au pus la cale distrugerea credinței creștine ortodoxe și bisericii creștine ortodoxe, adică românii au rămas cei mai amărâți și cei mai săraci oameni din Europa, cu scopul de a fi o masă de manevră când împotriva : bisericii, politicienilor și lui Dumnezeu, că în felul acesta oamenii, românii sunt slăbiți și determinați să nu mai aibă repere : morale și spirituale, că românii vor face ce vor ateii, necredincioșii, ne creștinii, cei care au vrut, dar nu au putut de peste 2000 ani, să distrugă creștinismul și nu-l vor putea distruge, pentru că HRISTOS are grijă de creștinii SĂI, HRISTOS are să ne ia, atunci când are să creadă de cuviință ! HRISTOS A ÎNVIAT !

Gigi 11:27:04 / 20 Mai 2017
Mare-i gradina ...

Dai in mine , dai in fabrici si uzine ... Ce plm are a face justitia cu credinta pravoslavnica ? Ca multi infractori : gainari , poponari , cremenali , smenari , cacanari , turnatori , securisti si mascarici , precum cetatenii Porcu -Teodosie , Tanasescul si alte oratanii mioritice , se revendica de la biserica stramoseasca , este un obicei absolut la trogloditii neamului . Asa inteleg ei sa-si umfle buzunarele cu banii prostilor si sa lungeasca tot ai mult aceasta situatie mizerabila si eventual , sa nu plateasca pentru infractiuni . Oricum , ortodoxia nu are cum sa reziste progresului stiintelor , decat mentinand credulitatea celor fara scoala , fara cultura , fara simt critic , la nivelul epocii medievale si cultivand si protejand afaceristi verosi precum Spagoveanul si alti sacali si hiene si viermi urat mirositori ... Aleluia !

PENTRU " GIGI " 11:59:32 / 20 Mai 2017
STIINTZA FARA CREDINTZA ESTE MOARTA !

ESTI INTR-O TOTALA EROARE, MAI " GIGI ", FARA DUMNEZEU, NU SE POATE, NU AM EXISTA, NU AM PUTEA APARE PE ACEST PAMANT, CHIAR ATAT DE PUTZIN AI STUDIAT, INVATZAT, AI FACUT UN PROCES IN MINTEA AIA, A TA, CUM DE IN URMA IMPERECHERII A DOUA FIINTZE POATE APARE O VIATZA, UN PRUNC, UN PUI DE OM ?! ESTI PUS PE : URA, DIPRETZUIRE, DISCREDITARE............, DAR, NU TE GANDESTI CA PE UNDE ITZI IES VORBELE, ITZI IESE SI SUFLETUL SI CE RASPUNS GREU AI SA DAI CELUI FARA DE INCEPUT, ADICA LUI DUMNEZEU, PE CARE ACUM IL : BESTELESTI, TERFELESTI, BLAMEZI......... ?! AI CAUTAT IN INTERIORUL TAU, CATE GRESELI, PACATE DE MOARTE AI FACUT : CU VORBA POTZI UCIDE O MULTZIME DE OAMENI, CU GANDUL RAU, POTZI UCIDE MULTE FIINTZE, CU FAPTA TOT LA FEL ?! TE-AI GANDIT, PE CATZI OAMENI, AI NEDREPTAZIT : RUDE, PARINTZI, FRATZI, COLEGI, PRIETENI, SOTZIE, SOTZ, COPII SI TOT ASA MAI DEPARTE !? PRIN VOTUL TAU POATE AI FACUT RAU ORI BINE SEMENILOR ?! DACA AI MANCAT, CAND CEL FLAMAND A RABDAT, TE-AI GANDIT VREODATA LA ACEST FAPT ?! INTAI SA NE VEDEM GRESELILE NOASTRE SI PE / SI LA URMA SA FIM ATAT DE PATIMASI ?! CAND GANDIM DE BINE, ESTE BINE, CAND GANDIM DE RAU ESTE RAU ?! ALBINA VEDE IN FATZA EI NUMAI FLORI SI MIROS PLACUT DE FLORI, PE CAND MUSCA VEDE SI TRAGE NUMAI LA GUNOI SI LA MIROS URAT / IMPUTZIT, CONCLUZIE : CE NE CARACTERIZEAZA, AIA FACEM SI SPRE CE TRAGEM ACEEA FACEM IN VIATZA SI NE REPREZINTA : ALBINA ORI MUCA ?!

Pentru GIGI 07:34:04 / 21 Mai 2017
Ai doar partial dreptate

Sunt intru totul de acord cu exceptia ta, cu un singur amendament: Biserica Ortodoxa din Romania este aproape eradicata. BOR-ul oficial numai ortodox nu e, daca ne amintim de schimbarea calendarului la 1924, la politizarea-masonizarea completa a ierarhiei, la ecumenism samd... Chiar traim vremurile de pe urma! Traim doar ceea ce a fost profetit de mult.

GIGEL 14:57:49 / 22 Mai 2017
GICA

Defapt ce fac ăștia cu Teodosie, defapt pregătesc terenul pentru noi toți creștinii, hărțuirea asta dă un semn și totodată este un răspuns, la ce pregătesc în taină, urâtorii de HRISTOS, de Dumnezeu, pedepsirea și exterminarea creștinilor ortodocși ! Ei, defapt nu au nimic cu Teodosie, el este doar pretextul pentru a slăbi de colo, de colo și câte puțin, câte puțin, adică " pas cu pas ", ce nu am mai auzit astfel de vorbe, vorbite și spuse ?! Dacă creștinii ortodocși " vor dormi pe o ureche ", se vor trezi într-o zi, fără păstor așa vrednic sau ne vrednic cum este și turma, adică noi, creștinii ortodocși de rând prăduiți, turma praduita de lupii care acum sunt îmbrăcați în piei de oaie, lupii, acum zic și ne flutură vorbe, că vor binele din lume, nouă românilor de aici și de pretutindeni, dar să ferească Dumnezeu, când are să înceapă prigoana pe față, are să se repete prigoana din primele secole ale creștinismului, cu1700 de ani în urmă, unde în COLOSSEUMUL roman, de lângă Roma, a curs mult sânge de creștini, Doamne ferește de mintea omului când ajunge, să se asemene cu cea a dobitoacelor ?! SĂ NE TREZIM, PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU ȘI SĂ NU NE LĂSĂM DUȘI DE " VALUL PIERZĂRII " AL LUPILOR CARE DEOCAMDATĂ ÎNCEARCĂ, CHIAR INSISTĂ SĂ SFÂȘIE TURMA ȘI MAI ÎNTÂI PĂSTORUL, SĂ SĂRIM ÎN SPRIJINUL PĂSTORULUI, CĂ NU-I DE GLUMIT CE NI SE PREGĂTEȘTE, DAR INCONȘTIENȚA, INDIFERENTZA ȘI NEPĂSAREA, NE VOR COSTA, ADICĂ PIERDEREA DARULUI DE LA DUMNEZEU, DE A FI CREȘTINI, CA SUNTEM INCRESTINATZI ȘI PENTRU ACEST FAPT, VOM DA, UN GREU RĂSPUNS LA TIMPUL POTRIVIT !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2512 secunde