Decizie de ultim moment: Procurorul-șef european va fi votat de Comisiile CONT și LIBE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Decizie de ultim moment: Procurorul-șef european va fi votat de Comisiile CONT și LIBE

Justiție 26 Februarie 2019 / 13:56 1014 accesări

Comisiile LIBE și CONT din Parlamentul European vor vota asupra șefiei Parchetului European, pentru care candidează și Laura Codruța Kovesi, și nu coordonatorii grupurilor politice. Comisia CONT va vota după audierea de marți a candidaților, iar cea LIBE miercuri dimineață, conform Mediafax.

Decizia vine după ce Comisia LIBE a votat asupra contestației formulate de coordonatorul grupului S&D care viza posibilitatea ca membrii forului legislativ să aibă drept de vot asupra candidatului pentru șefia Parchetului European și nu coordonatorii grupurilor politice.

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a afirmat, pentru MEDIAFAX, că în urma votului majoritar din Comisia LIBE, forul european va avea o ședință miercuri dimineață, în jurul orei 11.00, ora Bruxelles-ului, pentru a acorda un vot în ordine descrescătoare asupra celor trei candidați.

Comisia CONT va vota, după ora 19.30, la finalul audierilor de marți a celor trei persoane înscrise în competiția pentru funcția de procuror-șef european.

Dacă votul în Comisiile CONT și LIBE diferă de cel al Consiliului UE, atunci vor fi negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE, a explicat Zoană.12