Decizie dură în Ungaria: părinţilor care refuză vaccinarea le sunt luați copiii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Decizie dură în Ungaria: părinţilor care refuză vaccinarea le sunt luați copiii!

Externe 12 Aprilie 2019 / 18:20 605 accesări

Tribunalul Constituţional al Ungariei a decis că minorii pot fi separaţi temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit fără un motiv justificat vaccinarea obligatorie a copiilor, relatează portalul index, citat vineri de agenţia EFE, potrivit agerpres.ro. ''Poate fi limitat dreptul părinţilor la educare (a copiilor) în cazul refuzului vaccinării obligatorii fără un motiv valabil'', se arată în decizia Tribunalului Constituţional, care stabileşte că ''în caz extrem, separarea minorului de familie poate fi constituţională''. Totuşi, acelaşi verdict precizează că separarea minorului de familia sa poate fi doar temporară, nicidecum definitivă. Potrivit Tribunalului Constituţional ungar, protecţia şi îngrijirea minorilor constituie în primul rând o obligaţie a părinţilor şi abia apoi a statului.

Decizia a fost pronunţată după o sesizare privind refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copilul, născut în 2015, şi care au refuzat de asemenea orice asistenţă la naştere.

''Vaccinarea obligatorie este indispensabilă pentru asigurarea protejării societăţii în faţa bolilor şi a epidemiilor'', explică Tribunalul Constituţional al Ungariei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1622 secunde