Declarația preşedintelui CJ Constanţa după ce instanţa a dat dreptate elevilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Declarația preşedintelui CJ Constanţa după ce instanţa a dat dreptate elevilor

Educație 12 Septembrie 2021 / 10:16 551 accesări
Foto: facebook, Consiliul Judeţean Constanţa

Foto: facebook, Consiliul Judeţean Constanţa

Tribunalul Constanţa a decis să suspende articolul din Hotărârea votată de consilierii judeţeni prin care elevilor nu li se asigura transport judeţean gratuit dacă CJ Constanţa nu primea banii de la bugetul de stat.

Vineri, 10 septembrie 2021, Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la dosarul dintre AEC și CJC, suspendând executarea prevederilor ce blocau accesul elevilor la transportul județean gratuit. Astfel, a fost suspendat art. 3 al hotărârii, ce prevedea următoarele:

“Decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se va face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat conform art. 84 alin. (1^1) din Legea 1/2011”

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis un comunicat în care arată că a adoptat în luna ianuarie a acestui an Hotărârea privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020, în domeniul transportului rutier judeţean de persoane, prin curse regulate, în Judeţul Constanţa.

"Am declarat în numeroase rânduri că voi aplica toate prevederile legale, pentru ca elevii județului Constanța, și nu numai ei, să beneficieze de condiții civilizate de transport, dar și să aibă parte de gratuitățile prevăzute în legislație. Însă nu voi încălca niciodată litera legii! Prin pronunțarea de ieri, 10 septembrie, Tribunalul Constanța a admis, în parte, solicitarea Asociației Elevilor, prin «suspendarea executării art. 3 alin.1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 20/2021».

Tot prin această Hotărâre instanța a RESPINS «ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 63/21.04.2021». Articolul specifică în clar modalitatea de efectuare a decontării cheltuielilor în vederea asigurării gratuității serviciului de transport al elevilor. Acesta este adevărul! Hotărârea este a Consiliului Județean și nu a președintelui acestei instituții, cum eronat au subliniat reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Susțin libertatea de exprimare și de asemenea susțin toate demersurile pe care tinerii le fac pentru apărarea drepturilor lor. Sfătuiesc însă la moderație și nu la exuberanță în declarații care nu fac deloc cinste Asociației Elevilor, o organizație care și-a clădit prestigiul datorită ambiției și corectitudinii. Opinia publică știe că nu m-am opus niciodată decontării cheltuielilor de transport al elevilor. Aceasta trebuie să fie însă în concordanță cu dispozițiile legale.

Cea mai bună cale pentru soluționarea acestei probleme este să lăsăm instanța să definitiveze demersul făcut de Asociaţia Elevilor din Constanţa, iar mai apoi să rezolvăm această situație conform prevederilor legale. Elevii constănțeni au dreptul să beneficieze pe deplin de toate drepturile oferite de lege. Ca președinte al CJ Constanța și părinte voi fi întotdeauna alături de ei” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1793 secunde