Declaraţia unică 2019. Se apropie termenul limită de depunere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declaraţia unică 2019. Se apropie termenul limită de depunere
Economie 24 Iulie 2019 / 11:14 1925 accesări 0 comentarii

În acest an, declaraţia unică trebuie depusă până pe data de 31 iulie 2019, după ce termenul iniţial de 15 martie a fost amânat. Așadar, conform prevederilor Codului Fiscal, au mai rămas doar câteva zile în care declaraţia unică mai poate fi depusă.

Cine depune declaraţia unică?

“Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Care este termenul de depunere?

“Declaraţia se depune până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia: declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018; declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019; declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.”, conform ghidului publicat.

Declaraţia unică se poate depune prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalulwww.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, “Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite şi prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1641 secunde