Declaraţie-şoc a tatălui copilotului care a prăbușit avionul Germanwings

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Declaraţie-şoc a tatălui copilotului care a prăbușit avionul Germanwings

Externe 24 Martie 2017 / 17:01 397 accesări

Tatăl lui Andreas Lubitz, copilotul care a prăbușit pe data de 24 martie 2015 un avion al companiei Germanwings în Alpii francezi, a spus vineri, într-o conferință de presă, că fiul său nu era deprimat la momentul tragediei, relatează Deutsche Welle. Günter Lubitz a contestat, la exact doi ani de la tragedie, descoperirile făcute de anchetatori potrivit cărora fiul său a prăbușit intenționat avionul, atrăgând astfel critici din partea familiilor victimelor. Procurorii au ajuns la concluzia că Andreas Lubitz suferea de despresie în momentul în care a avut loc tragedia aviatică și că este singurul responsabil pentru aceasta. Ei cred că tânărul, care avea 27 de ani, l-a încuiat pe comandantul de bord în afara cabinei de pilotaj şi a setat ca avionul să urmeze o traiectorie descendentă, în timpul unei curse pe ruta Barcelona - Dusseldorf, pe data de 24 martie. "El nu era deprimat la momentul prăbușirii avionului", a spus Günter Lubitz, în vârstă de 63 de ani, la conferința de presă din Berlin.

Lubitz a spus că fiul lui a suferit de depresie cu șase ani înainte de prăbușirea avionului Germanwings, în 2009, dar că a învins boala și că în anii dinainte de tragedie era "plin de viață". El a adăugat că doctorii și psihologii care l-au consultat pe fiul său în 2014 și în 2015 nu au găsit niciun indiciu privind depresia sau gânduri de sinucidere.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa de la Barcelona spre Dusseldorf, s-a prăbuşit pe data de 24 martie 2015 în Alpii francezi, provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.226 secunde