Declic, mesaj către noul Guvern și noul Parlament: Tăiați pensiile speciale, nu pădurile !

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Declic, mesaj către noul Guvern și noul Parlament: Tăiați pensiile speciale, nu pădurile !

Eveniment 16 Ianuarie 2021 / 20:57 241 accesări

Membrii Comunității Declic au coborât, sâmbătă, pe schiuri, pe pârtia Drumul Roșu, din Poiana Brașov, cu un banner cu mesajul ”Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”, în cadrul unui protest organizat pentru a atrage atenția noului Parlament și noului Guvern asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriașe și salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive.

Prin protestul organizat la Poiana Brașov, Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului și ai Parlamentului să își asume de un calendar clar în privința eliminării pensiilor speciale și salvării pădurilor, ambele teme fiind susținute la nivel declarativ de mai toți politicienii ultimilor ani, însă fără acțiuni concrete.

„Politicienii aflați la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern și Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Și, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

În cadrul protestului de sâmbătă, din Poiana Brașov, un alt banner de mari dimensiuni, cu o suprafață de 30 de metri pătrați, a fost întins pe zăpadă, într-un punct de maximă vizibilitate, cu mesajul,,Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”

,,Statul român plătește anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale. În același timp, la finalul anului trecut, statul a împrumutat de la băncile comerciale 5 miliarde de lei, pentru a refinanța datoria publică și a acoperi deficitul bugetului de stat. E ca și cum eu mi-aș cumpăra o mașină de 100.000 de euro, dar aș face credit să îmi iau de mâncare. Aceste privilegii pentru ,,speciali” trebuie oprite odată pentru totdeauna’’, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Reprezentanții Declic au împărțit participanților la protest și schiorilor de pe pârtia Drumul Roșu veste, măști și stickere cu mesajul acțiunii.

Protestul de pe pârtie a fost doar una dintre acțiunile organizate de Comunitatea Declic pe cele două teme: cu petiții semnate de sute de mii de membri, cu dezbateri publice și corespondență susținută pe tema eliminării pensiilor speciale și protejării pădurilor. Comunitatea Declic continuă astfel să ceară măsuri concrete și noilor decidenți din executiv și legislativ : aveți toate pârghiile, e momentul să acționați.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1611 secunde