Defilare spectaculoasă la Constanța, de Centenar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Defilare spectaculoasă la Constanța, de Centenar
Eveniment 01 Decembrie 2018 / 12:21 1962 accesări 2 comentarii

Autorităţile locale şi Comandamentul Flotei au organizat pentru sâmbătă 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, parade militare şi manifestări publice în patru localităţi din judeţul Constanţa pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

La Constanţa, manifestările organizate sâmbătă, 1 Decembrie, de Ziua Marii Uniri, au debutat la ora 9,00 cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din Cimitirul Central.

De la ora 11,00 pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, a avut loc o ceremonie religioasă şi defilarea blocului de paradă alcătuit din plutoanele de militari cu tehnică militară, şi în premieră, în acest an, va participa şi un pluton al Poliţiei Locale Constanţa.

De la ora 12,00, publicul spectator a avut acces la o expoziţie de tehnică militară şi armament, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. De asemenea, la aceeaşi oră, a avut loc şi prezentarea noilor autobuze achiziţionate de administraţie. Primăria Municipiului Constanţa oferă celor prezenţi la eveniment 5000 de steguleţe tricolore.

La ora 17,30, din Piaţa Ovidiu defilează plutoanele de militari care vor asigura retragerea cu torţe organizată de Comandamentul Flotei cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Tot sâmbătă, 1 decembrie 2018, Primăria Municipiului Constanţa, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, i-a invitat pe constănţeni la o porţie de iahnie de fasole cu cârnaţi şi la un spectacol public susţinut de trupe de artişti.

Primăria şi Garnizoana Mangalia organizează, sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 09,30, în Piaţa Republicii, o suită de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Evenimentele vor debuta cu un ceremonial ceremonialului militar şi religios urmat de depunerea de coroane şi jerbe de flori.

Manifestările au fost organizate pe platoul din faţa Casei de Cultură, unde Primăria şi Garnizoana Mangalia organizează un program special consacrat Centenarului Marii Uniri. În deschiderea ceremonialului militar, corul de copii Callatis va intona Imnul de Stat al României, în timp ce drapelul naţional va fi ridicat la catarg.

Manifestările închinate celebrării a 100 de ani de la Marea Unire vor continua, cu un concert extraordinar susţinut pe scena exterioară a Casei de Cultură din Mangalia, începând cu orele 17:00. Atmosfera de sărbătoare din centrul oraşului va fi creată de mii de lumini multicolore şi ornamente specifice.

Loading...

2 comentarii

@Dan 21:28:40 / 01 Decembrie 2018
Mare idiot mai esti!

Băiete, daca ma-ta te făcea un cacat, lângă un gard, nu era nici o pierdere pt omenire, așa, doar poluezi atmosfere degeaba...

ct 10:43:58 / 02 Decembrie 2018
mda...

o mare dezamagire, organizarea paradei din Cta; dezamagire e un cuvant politicos, mult prea politicos pt actuala echipa de la primarie... nu am inteles ce u cautat acele 2 autobuze acolo, suntem in anul 2018, cta e unul din cele mi mari orase ale tarii, nu venim de la cuca macaii, mai primare ! niste autobuze absolut normale, poate daca erau electrice, ca in Cluj, mai intetegeam, era un pas in plus, dar asa ???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2034 secunde