Degringolada din PNL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Degringolada din PNL
Politică 12 Iulie 2018 / 16:26 280 accesări 0 comentarii
Alina Gorghiu:

Alina Gorghiu: "La momentul acesta şi primarii PNL sunt nefericiţi, că s-a sesizat Curtea Constituţională pe o lege care-i interesa. Electoratul care nu-şi dorea pensii speciale iarăşi este nefericit."

Senatorul PNL Alina Gorghiu, a afirmat, joi, la Timişoara, că partidul trebuie să-şi asume faptul că a fost nehotărât în ceea ce priveşte strategia privitoare la noul Cod administrativ, în condiţiile în care unii aleşi au votat "pentru", iar alţii au semnat sesizarea la CCR.

“O să fac o referire de principiu la Codul administrativ, care a fost atacat la Curtea Constituţională de USR şi de PMP şi de trei semnatari de la PNL. În principiu, cred că sesizarea se va judeca în toamnă, nu ştiu care va fi soluţia. Însă trebuie să ne asumăm că PNL a fost cam nehotărât în abordarea strategiei pe Codul administrativ. Iar acest lucru ne-a costat, a arătat slăbiciune în spaţiul public. Opinia mea este că dacă aveam o linie foarte clară stabilită de la început şi urmată tot timpul faţă de această lege importantă cred eu pentru toată administraţia din România, lucrurile ar fi stat altfel. Da, a fost o ezitare. Da, va trebui să discutăm asta în forurile de conducere ale partidului pentru a nu repeta acest moment", a declarat Alina Gorghiu, senator PNL.

Potrivit unor surse din partid, nemulţumirile au fost mult mai mari, deoarece aleşii şi autorităţile locale locale PNL aveau idei diferite faţă de Codul administrativ.

"O ezitare care a însemnat o decizie a conducerii centrale de a vota împotriva acestui cod. Pentru că nu a fost consultată liga aleşilor locali, adică structura de peste 1.100 de primari ai PNL. Un vot exprimat în toate direcţiile, unii pentru, alţii împotrivă, alţii abţineri. Un mandat al PNL ar fi fost mult mai bun şi mai firesc dacă am fi avut acest subiect pe ordinea de zi a aleşilor locali. Însă nu aş vrea să arăt cu degetul spre nimeni. Trebuie însă să recunosc că a fost o inconsecvenţă şi că pe viitor conducerea partidului, grupurile parlamentare şi echipa primarilor trebuie să colaboreze mult mai bine atunci când vine vorba de acte esenţiale şi care influenţează activitatea edililor şi a societăţii româneşti în ansamblu. Mi-aş dori să vedem această coordonare pentru a evita aspectul acesta, senzaţia aceasta de dezordine şi de degringoladă în PNL”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Fostul preşedinte al PNL a mai precizat că au mai fost făcute greşeli şi de alte conduceri ale partidului, dar că şi-ar dori să fie evitate astfel de atitudini în viitor.

“Greşeli s-au mai făcut de orice conduceri, nu doar de actuala conducere. Mi-aş dori însă să vedem că pe viitor evităm genul acesta de atitudine care ne confuzează electoratul. La momentul acesta şi primarii sunt nefericiţi, că s-a sesizat Curtea Constituţională pe o lege care-i interesa, electoratul care nu-şi dorea pensii speciale iarăşi este nefericit. Cred că cu sinceritate trebuie să vedem unde s-a greşit ca să putem să evităm genul acesta de greşeală pe viitor”, a spus Alina Gorghiu.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.195 secunde