Delta Dunării, raiul braconierilor. Cegă și icre negre confiscate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Delta Dunării, raiul braconierilor. Cegă și icre negre confiscate

Eveniment 02 Octombrie 2018 / 09:58 1537 accesări

În zilele de 29 și 30 septembrie 2018, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol.

În cele două zile de acțiune, polițiștii au efectuat controale în Delta Dunării și în zona Tulcea – Hârșova. Au constatat 4 infracțiuni la legea privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 6 persoane.

La data de 29 septembrie a.c., pe lacul Parcheș din județul Tulcea, a fost depistat un bărbat, în timp ce pescuia ilegal, cu 3 setci tip monofilament. Acesta capturase 8 kilograme de pește proaspăt (din speciile plătică și caras). Ambarcațiunea folosită a fost ridicată, iar peștele a fost confiscat și predat, spre valorificare, unei societăți de profil piscicol. În cauza, polițiștii au întocmit dosar penal.

Pe 30 septembrie, între localitățile Topolog și Saraiu, au fost depistați 3 bărbați, în timp ce încercau să vândă 24 de exemplare de sturion din specia cegă și borcane cu icre negre, icre roșii, precum și 53 de kilograme pește din speciile șalău, caras, plătică, avat, mreană și hering. Peștele și icrele au fost confiscate, iar autovehiculul cu care erau transportate a fost ridicat. În cauză, s-a întocmit dosar penal la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

În aceeași zi, polițiștii au mai depistat 2 bărbați în timp ce comercializau 36 de kilograme de pește (din speciile morunaș, șalău, somn, plătică, caras, roșioara, avat și hering), precum și un borcan de 320 grame de icre de crap. Marfa a fost confiscată, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1733 secunde