Demisie în masă în guvernul australian! Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Demisie în masă în guvernul australian! Ce s-a întâmplat

Externe 22 August 2018 / 15:54 324 accesări
Malcolm Turnbull

Malcolm Turnbull

Cel puţin zece miniştri australieni şi-au prezentat demisia, fiind o nouă lovitură pentru premierul Malcolm Turnbull, care s-ar putea confrunta cu o nouă tentativă de „puci” în propriul partid, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.ro.

Şeful guvernului de centru-dreapta şi-a salvat marţi poziţia sa de drept într-un vot intern în cadrul Partidul său Liberal, care este devansat în sondaje de opoziţia laburistă cu un an înainte de alegeri. Turnbull a întrunit 48 de voturi împotrivă şi 35 pentru în cazul ministrului său de interne Peter Dutton, care a demisionat în urma acestui proces. Neînţelegerea a ieşit la lumină luni, când prim-ministrul a fost forţat, din cauza lipsei de sprijin în tabăra sa, să renunţe la planul său de a înscrie în lege obiectivul Australiei în materie de reducere a emisiilor de gaz cu efect de seră. Semn că poziţia şefului guvernului devine fragilă, cel puţin alţi nouă miniştri şi-au prezentat de asemenea demisia, au anunţat miercuri canalele ABC şi Sky News. Turnbull, care este perceput ca un moderat în rândurile partidului său, nu a acceptat până acum decât două dintre demisii, cea a lui Dutton şi cea a ministrului Dezvoltării internaţionale, Concetta Fierravanti-Wells. Considerat mult mai conservator decât premierul, Dutton a condus un minister complex care cuprinde poliţa, imigraţia şi serviciile de informaţii.

Numele lui este asociat în special cu politica extrem de dură pe care Australia o duce împotriva clandestinilor care încearcă să ajungă pe coaste şi care sunt trimişi pe termen nelimitat în tabere offshore, măsuri condamnate de către organizaţiile de apărare a drepturilor omului. În pofida eşecului său de marţi, Dutton nu face nici un secret din faptul că va candida din nou la conducerea Partidului său Liberal şi, prin urmare, la postul de premier pentru a prelua conducerea majorităţii în lupta electorală de anul viitor împotriva laburistului Bill Shorten.12
Pagina a fost generata in 0.1688 secunde