Deputata Chichirău, reclamată la CNCD pentru umilirea unor vârstnici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deputata Chichirău, reclamată la CNCD pentru umilirea unor vârstnici
Politică 12 Mai 2019 / 16:45 435 accesări 3 comentarii
Deputatu USR Cosette Chichirău

Deputatu USR Cosette Chichirău

Europarlamentarul Cătălin Ivan şi PRODEMO au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la "umilinţele" la care au fost supuse unele persoane în timpul mitingului electoral din 9 mai de la Iaşi, cărora le-au fost aruncate bancnote de 1 leu, precum şi cu privire la "încurajarea acestor discriminări" de către parlamentarul USR Cosette Chichirău.

"Umilirea persoanelor vârstnice sau care aparţin anumitor categorii sociale ori profesionale nu are niciun fel de justificare, în nicio circumstanţă şi cu atât mai puţin în circumstanţe politice. Opţiunile sau simpatiile politice sunt libere. La acest drept au acces toţi cetăţenii europeni, indiferent pe cine votează, dacă votează. Nu sunt mai europeni cei care aruncă, în batjocură, bancnote de 1 leu decât cei care le strâng de pe jos, în amuzamentul celor dintâi! Ruşinea ar trebui să acopere obrazul celor care doar se consideră superiori", se afirmă într-un comunicat transmis de PRODEMO.

PRODEMO aminteşte că dreptul la demnitate este unul fundamental, înscris în Carta drepturilor omului. "Reprezintă, de altfel, şi prima valoare dintre cele asumate de UE: „Demnitatea umană este inviolabilă. Trebuie să fie respectată şi protejată şi constituie baza propriu-zisă a drepturilor fundamentale. La fel, libertăţile individuale, cum sunt respectul faţă de viaţa privată, libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informaţie şi libertatea de exprimare, sunt protejate de Carta drepturilor fundamentale a UE“, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „asemenea comportamente trebuie sancţionate pentru a nu deveni exemple pentru societate, cu atât mai mult când vin din partea unor oameni politici“.

Loading...

3 comentarii

Nelu 14:12:49 / 15 Mai 2019
Frumoasa ! Desteapta !

Si ce-o sa-i faca panaramele astea de la PSD-ALDE ? O sa-i ia boii de la bicicleta ? Ca 20-30 de popandai parlamentari PSD-ALDE nu fac cat unul de la USR-PLUS . Toata pulimea de la PSD-ALDE face umbra pamantului degeaba . Sunt toxici precum cianurile , periculosi precum microbii si bacteriile ucigase si idioti utili pentru dusmanii tarii ... De nu le-ar muri multi inainte !

Răspunde | Raportează | | |+12
Coalitia penala: PSDRACnea & ALDETARICEANU. 14:24:11 / 15 Mai 2019
Pentru Nelu

"Dragnea&Tăriceanu, PSD&ALDE trădează țara și românii pentru ca ei să nu ajungă la închisoare! Românii vor în Europa, dar grupul infracțional al lui Dragnea&Tăriceanu vrea să ne scoată din Europa!”

Fara HOTIE ajungem departe! 14:27:57 / 15 Mai 2019
Pentru Coalitia penala: PSDRACnea & ALDETARICEANU.

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor. Prima întrebare - sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? RASPUNDEM: DA. A doua întrebare - sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? RASPUNDEM: DA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4443 secunde