Deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut

Politică 04 Octombrie 2016 / 14:44 366 accesări

Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reținut, a decis marți Camera Deputaților prin vot secret.

Din totalul de 355 de deputați, 278 au fost prezenți, înregistrându-se 266 de voturi valabil exprimate.

Dintre acestea, 136 au fost ''pentru'' încuviințarea reținerii, iar 130 contra. Pentru reținerea lui Gurzău ar fi fost nevoie de 139 de voturi favorabile reținerii.

Camera Deputaților se va pronunța prin vot secret și asupra cererii de arestare.

Deputatul PMP Adrian Gurzău le-a cerut marți deputaților să repingă cererea de reținere și arestare a sa invocându-i pe cei ''trei copii minori de acasă'' și pe cei ''doi părinți pensionari'' și spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ''ca orice alt om din această țară''.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. "În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.12
Pagina a fost generata in 0.1608 secunde