Descarci filme de pe site-uri ilegale? Poţi cădea în capcana hackerilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Descarci filme de pe site-uri ilegale? Poţi cădea în capcana hackerilor
Tehnologie 09 Octombrie 2017 / 19:14 1128 accesări 0 comentarii

Atunci când descărcăm un fişier video din surse neautorizate, calculatorul se poate transforma, fără ştirea noastră, în armă de atac pe internet. Experţii caută acum răspunsuri eficiente la acest tip de ameninţare cibernetică. Aşadar, avertismentul este cât se poate de clar: când căutăm filme pe net, putem deveni victime ale hackerilor fără ştirea noastră. Şi riscăm să ajungem peste noapte pioni în lovituri-cheie. Puţini iau în calcul pericolele. Şi mai puţini sunt dispuşi să plătească pentru a accesa site-uri sigure.

“În primele opt luni ale acestui an au fost înregistrate 453 de atacuri informatice. Colegii mei desfăşoară cercetări în aceste dosare penale sub coordonarea procurorului de caz”, precizează Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR. Studii recente citate de presa de specialitate arată că numărul ameninţărilor informatice a crescut de 70 de ori în ultimii 10 ani.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.274 secunde