Descoperire macabră într-o fermă părăsită din Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Descoperire macabră într-o fermă părăsită din Ucraina

Externe 25 Martie 2016 / 19:12 608 accesări
Iuri Grabovski

Iuri Grabovski

Corpul neînsufleţit al avocatului unuia dintre cei doi militari ruşi judecaţi în Ucraina a fost găsit îngropat într-o fermă părăsită, au anunţat, vineri, oficiali ucraineni, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru uciderea acestuia. Potrivit procurorului militar şef Anatoli Matios, Iuri Grabovski a fost drogat şi răpit la Kiev, la începutul acestei luni, după care a fost dus în portul Odesa, la Marea Neagră, şi apoi într-o zonă rurală, la aproximativ 150 de kilometri sud de capitală, unde a fost ucis prin împuşcare. Grabovski îl reprezenta pe Aleksandr Aleksandrov, un militar rus capturat anul trecut, împreună cu alt rus, Evgheni Erofeiev, în estul Ucrainei, devastat de un conflict armat între rebeli şi forţe ucrainene. Cei doi au recunoscut că sunt ofiţeri ruşi, însă ruşii au afirmat că aceştia au demisionat din armată. Moscova a dezminţit în mai multe rânduri că ar furniza echipamente şi oameni separatiştilor pro-ruşi în conflictul din estul Ucrainei.

Trupul neînsufleţit al lui Grabovski a fost găsit vineri dimineaţa, după ce un suspect le-a spus procurorilor unde se afla. Alt suspect în această crimă a fost reţinut ulterior. Procurorul a refuzat să spună imediat care este mobilul crimei şi nici nu a dezvăluit numele suspecţilor, dar a spus că aceştia aveau legitimaţii false de oameni ai legii. Audierile în procesul celor doi ruşi au fost amânate la începutul lui martie, după ce Grabovski nu s-a prezentat la tribunal. După ce Nadia Savcenko a fost condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că ar dori să-i elibereze pe cei doi ruşi în schimbul acesteia. La scurt timp după ce a fost dat dispărut, pagina de Facebook a lui Grabovski a fost piratată. O persoană care s-a drept Grabovski a postat pe ea fotografii dntr-o staţiune balneară din Egipt. Însă prieteni şi colegi ai avocatului au declarat că acesta şi-a lăsat paşaportul acasă şi că nu avea cum să fie în străinătate.

Amnesty International a tras un semnal de alarmă, săptămâna aceasta, în legătură cu dispariţia avocatului, dezvăluind că atât Grabovski, cât şi avocatul celuilalt inculpat rus au fost supuşi unor presiuni susţinute din partea autorităţilor ucrainene, în legătură cu rolul lor în proces.12
Pagina a fost generata in 0.1822 secunde