Deșeuri medicale descoperite într-o groapă de gunoi de Garda de Mediu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deșeuri medicale descoperite într-o groapă de gunoi de Garda de Mediu

01 Februarie 2016 / 13:41 553 accesări

Garda de Mediu Timiș a demarat o anchetă, luni, după ce a fost sesizată de mai mulți vânători că pe un câmp de lângă Timișoara au găsit o groapă de gunoi clandestină, unde au fost aruncate deșeuri medicale.

"Este vorba despre deșeuri medicale abandonate, medicamente, sonde urologice și seringi, toate nefolosite, dar cu termenul de valabilitate expirat. Am mai găsit și reclame luminoase, pe baza cărora se vor face cercetări, ulterior. Pe lângă acestea, am mai găsit și deșeuri rezultate din dezmembrări auto", a declarat luni, pentru Agerpres, Mariana Lorinczi, comisar-șef al Gărzii de Mediu, Timiș.

Potrivit acesteia, lucrătorii Gărzii adună tot materialul medical aruncat, pentru a-l incinera în centrul special amenajat în acest sens, în Timișoara.

"S-au găsit hârtii datate din 2004, cu nume de pacienți, probabil că a fost o donație de mai de mult, nu au fost folosite materialele și a expirat termenul lor de valabilitate", a susținut Lorinczi.

Șoferul care a adus deșeurile și le-a abandonat, ca persoană fizică, riscă o amendă între 1.000 - 2.000 de lei, iar firma de la care provin, o sancțiune de 20.000 - 40.000 de lei.

Mariana Lorinczi a mai punctat faptul că Garda de Mediu Timiș a mai descoperit în ultima perioadă un depozit clandestin, unde au fost abandonate până la 5 kg de pastile de slăbit, aruncate într-o încăpere dezafectată.12
Pagina a fost generata in 0.1994 secunde