Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului

Administrație 09 Septembrie 2021 / 10:50 626 accesări

În ultimul timp, angajații operatorului de salubrizare au găsit de foarte multe ori deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective, informeazăPrimăria Constanța.

Astfel, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.

Menționăm că potrivit Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate.Colectarea selectivă înseamnă sănătate pentru noi, pentru mediul înconjurător și pentru generațiile ce vor urma.

Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei.

Deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectând selectiv reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1768 secunde