Desfășurare impresionantă de forțe, pentru Neversea! Orașul, blocat complet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O mie de luptători jandarmi și zeci de echipe medicale

Desfășurare impresionantă de forțe, pentru Neversea! Orașul, blocat complet

Eveniment 03 Iulie 2018 / 16:58 2494 accesări

Că ne place sau nu, timp de patru zile, toată săptămâna aceasta, Constanța respiră numai pentru Neversea. Trecând peste haosul iminent din trafic, nu putem ignora faptul că, în perioada acestui festival, forțele de ordine, dar și unitățile medicale din oraș vor fi la dispoziția „festivalierilor”, așa cum îi numesc organizatorii pe participanți. Peste 1600 de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în perimetrul festivalului vor exista și 300 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și 3 puncte de prim ajutor.

O MIE DE LUPTĂTORI-JANDARMI DIN CONSTANȚA ȘI BACĂU, ÎN ZONA FESTIVALULUI

Potrivit unui comuicat de presă remis de către reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Constanța, în cele patru zile de festival vor asigura măsurile de siguranță nu mai puțin de 1.000 de luptători ai GJM Constanța și Bacău. Asta înseamnă că, în fiecare zi, vor fi în dispozitiv aproximativ 250 de luptători. Ei vor fi sprijiniți de jandarmii de la IJJ, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali. Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. Pentru o comunicare cât mai rapidă şi eficientă, jandarmii vor instala un punct de prevenire, de se pot obţine toate informaţiile necesare pentru siguranţa fiecăruia. Participanții sunt încurajați să se adreseze cu încredere celui mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine, de fiecare dată când constată ceva suspect sau sunt martorii unor fapte de natură antisocială. „Respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, cooperaţi şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură. Participanţii care vin însoţiţi de minori sunt rugați să acorde o atenţie sporită acestora”, se arată în comunicatul GJM.

MOBILIZARE MASIVĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA

Zeci de cadre medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) “Sf. Apostol Andrei” Constanţa vor asigura asistenţa medicală la festivalul Neversea, care va avea loc în această săptămâna pe plajă, în municipiul Constanţa. Echipa este formată din medici specialişti, rezidenţi, asistenţi medicali şi voluntari-studenţi ai Facultății de Medicină și ai Unității de Primiri Urgențe (UPU) și SCJU. În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 13 medici specialiști și rezidenți, 9 asistenți medicali și 24 de voluntari. În cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 20 de voluntari. Sâmbătă, 7 iulie, sunt mobilizați 3 medici, 2 asistente și 6 voluntari iar noaptea, dizpozitivul medical va fi format din 7 medici, 5 asistenți și 10 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 17 voluntari împărțiți în tură de zi și de noapte, informează SCJU. Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și 10 medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din București. La fața locului vor fi amenajate 3 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească în cel mai scurt timp posibil și fără să necesite deplasare la SCJU, adaugă sursa citată. Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor uşoare şi medii, iar dacă situaţia o va impune, pacienţii vor fi transportați cu ambulanța la SCJU. Menționăm că activitatea medicală desfășurată la fața locului nu va afecta în niciun fel activitatea UPU. În tot acest interval, un echipaj medical avansat (medic și asistent) SMURD va deservi elicopterul SMURD.12