Deși barilul de petrol se ieftinește, în România prețul crește la benzinării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deși barilul de petrol se ieftinește, în România prețul crește la benzinării

Economie 02 Noiembrie 2018 / 09:53 596 accesări

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, iar la nivelul lunii octombrie au înregistrat cel mai mare declin din ultimii doi ani, ca urmare a creşterii producţiei şi a unei posibile încetiniri a cererii, care au avut un impact mai puternic decât aşteptările legate de restrângerea exporturilor iraniene de ţiţei, relatează MarketWatch, informează News.ro.

Sancţiunile americane împotriva Iranului vor intra în vigoare săptămâna viitoare.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare în decembrie, a scăzut miercuri cu 87 de cenţi, respectiv cu 1,3%, şi a închis la 65,31 dolari pe bril, la bursa de mărfuri din New York. Contractele pe termen de o lună au înregistrat un declin al preţurilor de 10,8%, potrivit Dow Jones Market Data.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut cu 44 de cenţi, sau cu 0,6%, la 75.47 dolari pe baril, la bursa ICE Futures Europe. Preţurile contractelor pe termen de o lună au coborât cu circa 8,8% în octombrie.

Toate acestea în contextul în care prețul combustibilului în România e în continuă creștere. În unele benzinării ajunge să treacă de 6 lei/L.

(stiripesurse.ro)

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1464 secunde