Deşi în UE a fost eradicată, la noi încă ucide! Sute de cazuri pe lună

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Revoltător!

Deşi în UE a fost eradicată, la noi încă ucide! Sute de cazuri pe lună

Sănătate 15 Octombrie 2017 / 16:09 815 accesări

Isteria socială legată de nevaccinarea copiilor a dus, evident, la consecințe dramatice. Numărul copiilor care au contractat o boală contagioasă a crescut alarmant, dar mai grav este că s-au înregistrat și decese. Cea mai în „vogă“ boală contagioasă este, se pare, rujeola. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, aproape patru sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima lună. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.626, cu 393 mai multe faţă de raportarea lunară precedentă. Vestea bună (dacă se poate vorbi despre așa ceva când vine vorba despre inconștiența părinților care își introduc copiii nevaccinați în colectivități) este că nu s-au mai înregistrat decese.

Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov. Număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita. Potrivit ultimei statistici, peste o mie de cazuri confirmate sunt în judeţele Timiş - 1.228, Caraş-Severin - 1.112 şi Arad - 1.014. Singurul fără niciun caz este judeţul Tulcea.

De la izbucnirea epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei. Cele 34 de decese au fost înregistrate în judeţele Timiş - nouă, Arad - şase, Dolj - şapte, Caraş-Severin - trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe de la începtul epidemiei declarate în țara noastră. La Constanța au fost semnalate 5 cazuri de rujeolă.12
Pagina a fost generata in 0.2534 secunde