Deși va concerta la Stockholm, Bob Dylan nu dă semne că și-ar accepta premiul Nobel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deși va concerta la Stockholm, Bob Dylan nu dă semne că și-ar accepta premiul Nobel
Divertisment 28 Martie 2017 / 22:35 433 accesări 0 comentarii

În ciuda faptului că legendarul rocker Bob Dylan va concerta în weekend la Stockholm, nu se știe deocamdată nimic despre o eventuală intenție a sa de a susține discursul de acceptare a premiului Nobel pentru Literatură care i-a fost acordat anul trecut, a anunțat marți Academia Suedeză, informează DPA. Dylan urmează să ajungă la Stockholm pentru a susține două concerte, la 1 și 2 aprilie, iar la 9 aprilie va urca pe scenă în orașul Lund din sudul țării. Însă, încă nu se știe nimic despre discursul său, care ar fi trebuit să fie susținut, conform tradiției, înainte de ceremonia de premiere, de la 10 decembrie 2016.

Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a anunțat pe blogul instituției că "nu au fost purtate discuții telefonice cu Bob Dylan în ultimele luni", iar datele concertelor au fost stabilite înainte de anunțarea premiului. "Cu toate acestea, Dylan este conștient că un discurs legat de Nobel trebuie susținut până cel târziu 10 iunie pentru a putea fi făcută plata contravalorii premiului", a adăugat Danius făcând referire la distincțiile acordate de Fundația Nobel.

Premiul valorează 8 milioane de coroane suedeze (930.000 de dolari) și include o medalie și o diplomă. Danius a precizat că "depinde de Dylan" să decidă ce dorește să facă. "În orice situație, Academia Suedeză nu are nici o îndoială că laureatul Premiului Nobel pentru Literatură 2016 este Bob Dylan și nimeni altcineva", a mai spus Sara Danius.

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane".

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2672 secunde