Deţinut de la închisoarea americană Guantanamo Bay, transferat în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deţinut de la închisoarea americană Guantanamo Bay, transferat în Italia
11 Iulie 2016 / 08:08 169 accesări 0 comentarii

Statele Unite au anunţat că au transferat un deţinut yemenit de la închisoarea militară de la Guantanamo Bay în Italia, numărul de persoane care se află aflate în prezent în detenţie la închisoarea americană din Cuba ajungând la 78, relatează Reuters online.

Transferul lui Fayiz Ahmad Yahia Suleiman a fost aprobat acum aproximativ şase ani de către şase agenţii americane - Departamentul de Apărare, Departamentul de Stat, Departametul de Justiţie, Departamentul pentru Securitate Internă, Biroul directorului Agenţiei Naţionale de Informaţii şi Comitetul şefilor de stat major.

"Statele Unite sunt foarte reunoscătoare Guvernului Italiei pentru ajutorul său continuu privind închiderea închisorii de la Guantanamo Bay" , a spus Lee Wolosky, trimisul special american pentru închiderea centrului de detenţie, care a descris acest efort ca fiind un "obiectiv comun".

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a refuzat să spună dacă bărbatul va fi plasat în detenţie în Italia şi a lăsat răspunsul la această întrebare pe seama Guvernului italian, care a anunţat că îl primeşte din "motive umanitare", dar nu a oferit detalii.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2218 secunde