Dezastru ecologic în marea Chinei de Est, după coliziunea dintre un petrolier şi un cargo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezastru ecologic în marea Chinei de Est, după coliziunea dintre un petrolier şi un cargo
Externe 08 Ianuarie 2018 / 10:03 482 accesări 0 comentarii

Autorităţile chineze se tem că o ciocnire dintre un petrolier şi un cargo sâmbătă seară, în largul coastei de Est a Chinei, poate provoca un dezastru ecologic, informează BBC, conform news.ro. După două zile de la coliziunea celor două nave, petrolul încă se scurge în mare şi există riscul ca tancul petrolier - spun autorităţile - să explodeze şi să se scufunde. Echipele de intervenţie care au încercat să ajungă la locul accidentului nu s-au putut apropia din cauza norilor toxici emanaţi, a spus ministrul Transporturilor.

Echipajul navei este în continuare dat dispărut, în ciuda eforturilor internaţionale de salvare. Luni dimineaţă, vasul încă ardea şi nu este cunoscută suprafaţa afectată de scurgerea de petrol. Tancul transporta o formă ultra-uşoară de petrol, cunoscută drept condensat, care - în acest caz - poate fi mai periculos pentru mediu decât forma brută. „Condensat are şanse mai mari să se evapore şi să se amestece cu apa. De asemenea, poate să nu aibă miros ori culoare, aşa că ar fi mai greu de detectat, reţinut şi curăţat”, a spus John Driscoll de la JTD Energy Service pentru BBC. Înregistrat în Panama, petrolierul Sanchi aparţine unei companii iraniene. El transporta 136.000 de tone de petrol iranian când s-a ciocnit cu un cargo, sâmbătă noapte, la aproximativ 300 de kilometri de costa Shanghaiului.

După aproximativ 48 de ore, echipajul format din 21 de persoane al cargo-ului a fost salvat.

China a trimis mai multe nave pentru operaţiunea de salvare, iar Coreea de Sud a ajutat prin trimiterea unui elicopter şi a unei nave a pazei de costă. Marina americană a trimis şi ea un avion militar pentru a susţine eforturile de salvare.

loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2291 secunde