Dezastru şi morţi după trecerea taifunului Prapiroon prin Japonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezastru şi morţi după trecerea taifunului Prapiroon prin Japonia

Externe 04 Iulie 2018 / 17:02 513 accesări

O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite în urma trecerii taifunului Prapiroon, însoţit de ploi torenţiale şi vânt puternic, prin sud-vestul arhipelagului nipon, informează miercuri DPA. O femeie în vârstă de 89 de ani a fost găsită moartă, marţi, în oraşul Fukuoka de pe insula Kyushu, după ce a fost surprinsă de intemperii pe coasta unui deal, conform Kyodo News. Douăzeci de persoane au fost rănite pe insula Kyushu şi în alte zone din sud-vestul Japoniei, conform presei locale. Agenţia Meteorologică niponă a anunţat că taifunul Prapiroon, cel de-al 7-lea din acest sezon, şi-a pierdut din intensitate şi, începând cu ora locală 15:00 (06:00 GMT, miercuri), a fost trecut în categoria furtunilor tropicale. Agenţia a anunţat însă că avertismentele cu privire la pericolul producerii de inundaţii şi alunecări de teren sunt în continuare în vigoare.

Meteorologii au mai avertizat cu privire la căderea unei cantităţi de precipitaţii de până la 400 de milimetri în regiunea Tokai, din centrul Japoniei, precum şi în regiunile Kinki şi Kanto şi pe insula Shikoku, până joi la prânz.

Cu doar un an în urmă, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în insula Kyushu.12
Pagina a fost generata in 0.1606 secunde