Dezbatere pe tema turismului, cu sala aproape goală. Dar „suntem pregătiți“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezbatere pe tema turismului, cu sala aproape goală. Dar „suntem pregătiți“!
Turism 21 Aprilie 2017 / 17:57 3541 accesări 5 comentarii

Întâlnirile menite să lege relațiile dintre autorități și mediul de afaceri nu mai impresionează și nu mai mobilizează pe nimeni. Cel puțin asta s-a văzut la așa-zisa dezbatere organizată vineri, 21 aprilie, la un hotel din Mamaia, de Ministerul Turismului, cu membrii autorităților locale și reprezentanții mediului de afaceri din turism. Dornic să cunoască problemele cu care se confruntă hotelierii (sau cel puțin așa a spus el), ministrul Turismului, Mircea Dobre, a avut o mare dezamăgire. În sala mare a hotelului în care s-a desfășurat conferința bătea vântul. Foarte puțini dintre hotelierii care, de-a lungul timpului, și-au exprimat nemulțumirea față de autorități s-au prezentat la dezbatere. Nu știm dacă acesta a fost și motivul pentru care întâlnirea nu a fost chiar ceea ce trebuia să fie, adică o dezbatere în care să fie puse pe tapet probleme, să se propună soluții și să se tragă concluzii. „Sunt puțin dezamăgit că nu foarte mulți privați au răspuns la aceste invitații. Ar trebui să fie o colaborare mult mai dinamică între privat și instituția publică centrală. Venim în fața dumneavoastră ca să răspundem la întrebările pe care trebuie să ni le puneți”, a spus Dobre la Constanța. După discursurile ministrului Mircea Dobre, primarului Constanței, Decebal Făgădău, primarului din Năvodari, Florin Chelaru, și altor reprezentanți ai autorităților, singurii hotelieri care au avut întrebări de adresat au fost reprezentanții Federației Patronatelor din Turism, Muhammad Murad (președinte) și Nicolae Bucovală (prim-vicepreședinte). Cei doi și-au exprimat nemulțumirile referitoare la legile actuale, care, după opinia lor, nu îi avantajează pe cei care desfășoară activități în turism, la faptul că nu își permit, din cauza obligațiilor fiscale, să aibă angajați permanenți și că, indiferent câte întâlniri s-ar face, părerile lor nu sunt ascultate. Dobre, la rândul său, a spus că exact acesta era și scopul întâlnirii: să îi cunoască pe agenții economici din turism și să afle problemele cu care se confruntă ei. Din păcate, această dezbatere a fost mai degrabă un motiv pentru participanți să aibă de unde pleca. Oricum, concluzia întâlnirii este că litoralul românesc este pregătit să își primească turiștii, iar în România sunt condiții mai bune de cazare decât la vecinii bulgari. Asta era tot ce contează! Restul sunt detalii ce vor fi discutate și răsdiscutate anul viitor!

Loading...

5 comentarii

Ro-Marlanul 00:47:00 / 22 Aprilie 2017
Sunt pregatiti?In tara lui NeverClean,

totul e perfect!Organizam NeverSea.HOTIA,tzepele,toxiinfectiile alimentare,bisnitaria,manelele,porumbul fiert,maimutele,clovnii,tzantarii,cakatul de kaine in parc,aglomeratie,marlanie,ciordeala,iata ingredientele pregatite pentru turistii imprudenti care indraznesc sa vina la baie pe taramul lui Mazare.Ca Faga e asa,la misto,pentru fraieri.cum e grindeanul pentru mustacios.Moldovenii mai au timp sa se razgandeasca,la 3-400 euro te poti relaxa CU ADEVARAT intr-un loc muuuult mai ok si civilizat.da daca vrem sa le facem p..a mare la machidoni si vara asta,veniti la japka in Mamaia.

Aurelian 08:19:46 / 22 Aprilie 2017
Pentru Ro-Marlanul

Cu 3-4 mii euro ajungi cumetre in Bali 2 persoane, avion, cazare, mancare, relaxare, vize :) tot :))

Aurelian 08:21:08 / 22 Aprilie 2017
Conferinta ?

Ok :) acum 2 ani am participat si eu la aceasta conferinta, am zis ce am avut de zis. singurul lucru care gen se pune in practica suint acele locuri de inchiriat biciclete de prin oras :)

Turist. 11:05:42 / 22 Aprilie 2017
Inabilitate in comunicare.

Dezolantă imagine. Nici la şedinţele de altă dată n u era atîta lipsă de profesionalism în comunicare. Cei din prezidiu este clar că nu au nici o legătură cu cei din sala (cîţi or fi fost). Trebuiau să se afle, la propriu, în mijocul partenerilor, a celor care susţin şi pun în mişcare Turismul Estival. Măcar, se părea că era şi sala mai plină. Aşa... Tînarul dregător al Turismului se vede că nu "le are", in ciuda bunîăvoinţei aparente, cu niciunele din domeniu.

Alina 11:42:36 / 22 Aprilie 2017
Discriminare

Fara nici o doamna, vai ce gafa si lipsa de orientare in lumea de azi. Pai doamnele si domnisoarele sustin turismul, chiar si la Mamaia...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2766 secunde