Dezbatere tensionată dintre Joe Biden și Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezbatere tensionată dintre Joe Biden și Donald Trump

Politică 28 Iunie 2024 / 08:27 646 accesări

Înfruntarea electorală dintre Joe Biden și Donald Trump a început vineri dimineața la 4:00 (ora României) în studioul CNN din Atlanta, Georgia, și a durat o oră și jumătate.

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia, imigraţia, războiul din Ucraina, Donald Trump lansând cu aplomb afirmaţii false, în timp ce Joe Biden a fost ofensiv în fond, dar confuz în exprimare, potrivit France Presse.

„Inflaţia ne ucide ţara„, a afirmat de la început fostul preşedinte republican în vârstă de 78 de ani, simţindu-se în largul său, reluând un argument despre care ştia că are priză la americani şi asigurând că rivalul său face „treabă proastă„, în pofida creşterii robuste şi a gradului ridicat de ocupare a locurilor de muncă.

Democratul de 81 de ani, cu vocea adeseori răguşită în faţa camerelor CNN, canalul tv care a organizat dezbaterea, a atacat un subiect pe care îl ştia delicat pentru miliardar, reproşându-i acţiunea sa „teribilă” împotriva dreptului la avort.

El l-a acuzat de asemenea pe Donald Trump că „minte„, afirmând că imigraţia clandestină face să crească criminalitatea, înainte de a merge pe un teren mai personal.

„Eu nu am făcut nimic rău„, a mai spus Trump, inculpat în mai multe dosare, afirmând că sistemul judiciar este „trucat”.

Donald Trump, fără să meargă până la insultele cu care şi-a presărat discursurile de campanie, a afirmat că rivalul său „nu e făcut” pentru a fi preşedinte şi prezentându-l ca pe un conducător slab.

La scurt timp, CNN a prezentat primele rezultate. CNN a precizat că rezultatele vin de la un panel în care ”republicanii pot fi un pic mai mulți”. De asemenea, postul a precizat că marja de eroare este mare, de 5%.

Puse unul lângă celălalt, cronologic, sondajele dezbaterilor arată astfel:

2020 prima dezbatere: Biden 60% – Trump 28%
2020 a doua dezbatere: Biden 53% – Trump 39%
2024 prima dezbatere: Biden 33% – Trump 67%

Cei doi candidaţi, care se detestă deschis, nu şi-au strâns mâna la sosirea pe platoul canalului CNN, în Atlanta – Georgia, sud-est. Potrivit unui reporter admis pentru scurt timp pe platou, ei nici măcar nu s-au privit unul pe altul în timpul primei pauze publicitare.Ştiri recomandate

12