Deznodământ aşteptat în derbyul HC Dobrogea Sud - HC Farul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal (m) / Divizia A, etapa a 14-a: HC Dobrogea Sud - HC Farul 36-23 Deznodământ aşteptat în derbyul HC Dobrogea Sud - HC Farul
Sport 06 Februarie 2016 / 16:01 2497 accesări 4 comentarii

Căpitanul lui HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a acuzat jocul dur al celor de la HC Farul

Căpitanul lui HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a acuzat jocul dur al celor de la HC Farul

Veteranul Ionuţ Rudi Stănescu a închis poarta în repriza secundă

Veteranul Ionuţ Rudi Stănescu a închis poarta în repriza secundă

Jucătorii de la HC Farul au alergat după adversari pentru a păstra o diferenţă de scor cât mai mică

Jucătorii de la HC Farul au alergat după adversari pentru a păstra o diferenţă de scor cât mai mică

Portarul Anghel Luca a avut o primă repriză foarte bună în faţa unor handbalişti mult mai experimentaţi

Portarul Anghel Luca a avut o primă repriză foarte bună în faţa unor handbalişti mult mai experimentaţi

La 40 de ani, centrul Dalibor Cutura şi-a arătat din nou valoarea

La 40 de ani, centrul Dalibor Cutura şi-a arătat din nou valoarea

Dumitru Tudorancea a fost unul dintre cei mai activi jucători din echipa pregătită de Eden Hairi

Dumitru Tudorancea a fost unul dintre cei mai activi jucători din echipa pregătită de Eden Hairi

Noua tabelă din Sala Sporturilor a fost inaugurată cu ocazia meciului de sâmbătă

Noua tabelă din Sala Sporturilor a fost inaugurată cu ocazia meciului de sâmbătă

Prima etapă a returului Seriei A din Divizia A la handbal masculin a adus sâmbătă, în Sala Sporturilor, al doilea episod al duelului dintre cele două echipe constănţene înfiinţate în vara anului trecut, HC Dobrogea Sud şi HC Farul. Ca şi în prima parte a campionatului, echipa pregătită de Djordje Cirkovic s-a impus clar, scor 36-23 (18-15), însă partida a avut o primă repriză extrem de echilibrată. Foarte motivaţi, elevii lui Eden Hairi au intrat pe teren decişi să arate că diferenţa de valoare nu mai este cea din tur şi au reuşit să se ţină aproape de mult mai titraţii avdersari. Cu portarul Luca Anghel într-o formă bună şi cu o apărare foarte agresivă, HC Farul a dat o replică mult peste aşteptări, însă intrările destul de tari au creat iritare în tabăra liderului. Cea mai mare diferenţă până la pauză a fost înregistrată în min. 20, 13-9 în favoarea celor de la HC Dobrogea Sud, dar scorul s-a strâns din nou înainte de intrarea la cabine. Cu două minute rămase din prima repriză, între buturile proaspetei calificate în Final Four-ul Cupei României a intrat Ionuţ Rudi Stănescu, iar veteranul în vârstă de 36 de ani şi-a demonstrat încă o dată valoarea, apărând o aruncare de la 7 metri şi blocându-l pe Cârchea în situaţie de unu la unu.

La reluare, Stănescu şi-a continuat recitalul, trecându-şi în cont încă trei aruncări de la 7 metri apărate, în timp ce Cutura şi compania au înscris gol după gol. Cu un avantaj liniştitor pe noua tabelă de marcaj din Sala Sporturilor, inaugurată sâmbătă, HC Dobrogea Sud a încercat să le ofere fanilor spectacol, dar nu au lipsit nici contrele cu adversarii, cel mai înverşunat fiind Predrag Vujadinovic, care l-a faultat destul de tare pe Dumitru Tudorancea. Jocul a curs în favoarea liderului, în special în ultimele zece minute, când gazdele au punctat de şase ori consecutiv, iar diferenţa a crescut simţitor, ajungându-se la 35-20. În cele din urmă, HC Dobrogea Sud a câştigat trei puncte importante şi a mai făcut un pas către promovarea în Liga Naţională.

SALUT CORDIAL LA FINAL

La final, atmosfera în cele două tabere a fost total diferită, însă foştii colegi de la HCM Constanţa, Ionuţ Rudi Stănescu şi Eden Hairi, s-au salutat cordial. „Am avut un meci tare, am întâlnit o echipă foarte motivată, îi felicit pe cei de la HC Farul şi le doresc să se bată aşa şi cu celelalte echipe. Ne aşteptam la un meci mai uşor, dar replica lor a fost una foarte bună şi mă bucur, pentru că doar aşa putem progresa. Din acest meci, am câştigat şi noi, şi ei. Era normal să se termine la această diferenţă, pentru că este diferenţa de valoare dintre cele două echipe, dar în prima repriză a fost compensată de dăruirea şi ambiţia lor”, a spus Stănescu. „A fost un meci frumos, însă, din păcate, cu un orgoliu prost înţeles din partea lor. Noi ne-am făcut jocul, mă bucur că am câştigat şi că am terminat fără accidentări, pentru că suntem destul de puţini. S-a văzut pe teren cine a jucat dur! Ne bucurăm şi că Rudi este în forma care l-a consacrat şi trebuie să rămână în priză pentră că avem nevoie de el şi în Cupa României, dar şi pe viitor”, a adăugat căpitanul lui HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma. „Timp de o repriză, elevii mei au încercat şi, pe alocuri, au reuşit să facă faţă unei echipe care, nu cu mult timp în urmă, juca în Final Four-ul unei cupe europene. Ne bucurăm şi trăim cu speranţa că vom creşte de la meci la meci. Prezenţa lui Stănescu a contat, pentru că nu oricine a apucat să joace împotriva lui. Pentru cei mai tineri din jucătorii noştri sperăm că a fost o lecţie pe care trebuie să o înveţe repede. Luca a apărat bine, s-a văzut în diferenţa de la pauză, dar trebuie să fie şi ajutat. Am lucrat mult pe apărare, dar nu a funcţionat decât o repriză, iar când am început să facem schimbări s-a simţit”, a explicat antrenorul lui HC Farul, Eden Hairi.

Au marcat: Cutura 12, L. Toma 6, B. Munteanu 5, Rakcevic 4, Vujadinovic 4, Angelovski 2, Bologa 1, Buricea 1, Săulescu 1 pentru HC Dobrogea Sud, respectiv, Stankovic 4, Tudorancea 4, Cârchea 3, C. Ion 3, Savu 3, Lekovic 2, Cristolovea 2, Militaru 1, Marcu 1 pentru HC Farul.

Celelalte meciuri ale etapei - duminică, ora 11.00: Poli Unistil Iaşi - CSU Târgovişte, CS De la Alpinism la Turism Vicov Bucovina - GSIP Moreni; ora 12.00: Ştiinţa Municipal Bacău - CSM II Bucureşti; ora 13.00: Cimentul Bicaz - HC Buzău. Partida LPS Piatra Neamţ - CSU Suceava 24-37 s-a disputat joi. ACS Atletico Alexandria stă.

Clasament Seria A: 1. HC DOBROGEA SUD CONSTANŢA 36 de puncte din 12 jocuri (golaveraj: 470-266); 2. CSU Suceava 34p/12j (445-257); 3. Ştiinţa Municipal Bacău 28p/11j (366-223); 4. HC FARUL CONSTANŢA 24p/13j (381-346); 5. HC Buzău 24p/12j (348-303); 6. Poli Unistil Iaşi 21p/12j (334-255); 7. ACS Atletico Alexandria 15p/11j (313-326); 8. LPS Piatra Neamţ 12p/13j (260-392); 9. CS De la Alpinism la Turism Vicov Bucovina 9p/12j (224-344); 10. CSM II Bucureşti 8p/12j (261-285); 11. CSU Târgovişte 6p/8j (204-304); 12. GSIP Moreni -3p/12j (261-454); 13. Cimentul Bicaz -4p/11j (167-282). Echipa ACS HD Teleorman Alexandria a fost exclusă din campionat după ce nu s-a prezentat la meciuri din cauza problemelor financiare.

Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud - HC Farul, un derby al orgoliilor

HC Dobrogea Sud şi HC Farul se duelează în prima etapă a returului

Calificare de senzaţie în Final Four

Meciul sezonului pentru HC Dobrogea Sud

HC Farul a cedat în duelul cu Ştiinţa Bacău

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1581 secunde