Dezvăluiri halucinante despre corupţie, SRI, politicieni şi procurori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dosar clasat iniţial de Lucian Papici. Procurori, fostul şef al DGA Prahova şi un fost subsecretar de stat, arestaţi preventiv

Dezvăluiri halucinante despre corupţie, SRI, politicieni şi procurori

Justiție 27 Martie 2016 / 20:10 4734 accesări

• Nava Flaminia a lăsat în urmă... „deşeuri” periculoase

Un dosar exploziv a fost redeschis recent de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). În dosar se află nume care se regăsesc într-un denunţ-bombă, făcut de un maior în retragere, în 2014, denunţ publicat de prahova.comisarul.ro. De asemenea, persoane aflate în legătură cu acest denunţ şi cu Sebastian Ghiţă, prin firma sa, Glar Construct, au conexiuni cu scandalul Flaminia, „bomba plutitoare” din Portul Constanţa. O încrengătură uluitoare, din care prezentăm, în acest material, doar o mică parte. Dosarul redeschis de ICCJ propunerea procurorilor DNA Ploiești este doar o succintă „afacere” în care sunt implicaţi procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, primul fiind unul dintre protagoniştii denunţului făcut la DNA. Povestea lor, precum şi altele, la fel de interesante, despre cum se fac afacerile în România, despre cum este implicat SRI în toate aceste afaceri, alături de reprezentanţi ai Justiţiei şi alţii, citiţi în materialul următor.

Magistrații instanței supreme au admis, vineri, propunerea procurorilor DNA Ploiești și au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele fostului subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, procurorilor Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, dar și fostului șef al DGA Prahova, Constantin Ispas. Cei patru au fost reţinuţi, în urma mai multor ore de audieri, miercuri seară, şi apoi arestaţi preventiv. Menţionăm că dosarul a fost clasat de celebrul procuror Lucian Papici.

SEBASTIAN GHIȚĂ, PRINTRE ACUZAŢI Potrivit DNA, Dosaru este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, trafic de influență și favorizarea făptuitorului, iar Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lână Curtea de Apel (PCA) Ploiești, actual șef adjunct al acestei structuri, este acuzat de folosirea sau permiterea accesului la informații nedestinate publicității și luare de mită. În același dosar, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al PCA Ploiești, este acuzat de două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și cercetare abuzivă, în timp ce fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, este cercetat pentru trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. De asemenea, în acest dosar DNA a cerut miercuri sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Sebastian Ghiță, anchetat în acest nou dosar, solicitarea ajungând la Camera Deputaților.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Liviu Tudose, în calitate de procuror general al PCA, dar și Viorel Dosaru sunt acuzați că, în perioada iunie 2013 - primăvara anului 2014, au permis accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații care nu erau destinate publicității, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în cauza respectivă. Informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărire penală. Procurorii spun că scopul lui Tudose era acela de a obține funcții de conducere în cadrul unor instituții publice pentru sine, dar și acela de a zădărnici urmărirea penală efectuată în cauza respectivă. "Scopul respectiv era urmărit atât de inculpații din dosarul menționat, cât și de deputatul Ghiță Sebastian Aurelian, pentru protejarea intereselor economico - financiare ale unor persoane fizice și firme cercetate în cauză", se arată în comunicat.

Dosare frunzărite după bunul lor plac

De asemenea, tot în legătură cu acel dosar aflat pe rolul PCA, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Prahova de la acea vreme, Viorel Dosaru, a permis, în perioada iunie 2013 - septembrie 2013, accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații ce nu erau destinate publicității, în schimbul menținerii în funcție sau promovării în alte funcții de conducere. În dosarul respectiv, ofițerii din subordine erau delegați să efectueze acte de urmărire penală, notează anchetatorii.

Mai mult decât atât, în vara anului 2013, Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al PCA Ploiești, a permis ofițerului de poliție Constantin Ispas accesul la informații ce nu erau destinate publicității din același dosar al PCA, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Ispas care, intrând în posesia informațiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit ilegal datele obținute, urmărind accederea în funcții de conducere în cadrul MAI. „În vara anului 2014, inculpatul Mihăilă Aurelian Constantin (...) a permis unei alte persoane accesul la informații ce nu erau destinate publicității dintr-un dosar penal diferit al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în scopul de a-i fi înmânate unui jurnalist, pentru a le publica. Informațiile respective constau într-un contract de vânzare cumpărare pentru achiziția unui bun și un înscris olograf în care era prezentată, în rezumat, situația de fapt din dosarul menționat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ar fi fabricat probe...

De asemenea, potrivit anchetatorilor, Mihăilă mai este acuzat și că în vara anului 2014, în calitatea deținută, a ticluit probe nereale, fiind vorba despre o plângere formulată în numele unei persoane împotriva unui alt procuror din aceeași unitate de parchet, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de fals în declarații. Plângerea respectivă, nedatată și nesemnată, a fost ulterior înmânată unui ofițer cu funcție de conducere în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Orhanizate Ploiești, pentru a fi valorificată. "În vara anului 2013, inculpatul Ispas Constantin, ofițer de poliție, a pretins unui om de afaceri aflat în relații foarte apropriate cu lideri politici locali și centrali, susținere politică pentru ocuparea unor funcții în cadrul MAI, lăsând să se creadă că are influență asupra unui procuror cu funcție de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru a-l determina să îi ofere informații ce nu erau destinate publicității, fapt care s-a și realizat în perioada septembrie 2013 - octombrie 2013. Informațiile respective i-au fost furnizate de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Mihăilă Aurelian Constantin", precizează comunicatul DNA.

Nu vă imaginaţi că în dosarele respective viaţa cuiva ar fi atârnat de potenţialele verdicte. Pe lângă acuzaţiile de mai sus, deputatul Sebastian Ghiță mai este acuzat în acest dosar și de faptul că a condus pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat. Concret, la data de 22 iulie 2012, Ghiță a fost depistat pe raza localității prahovene Bărcănești, în condițiile în care exercitarea dreptului de a conduce era suspendată pentru perioada 22.03.2012-18.08.2012. "La data de 22.07.2012, în calitate de împuternicit la comanda IPJ Prahova, la solicitarea lui Ghiță Sebastian Aurelian și în schimbul oferirii de către acesta a sprijinului pentru menținerea în funcția de inspector șef al IPJ Prahova, inculpatul Dosaru Viorel a intervenit pe lângă lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Biroului DN 1 pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale, respectiv constatarea comiterii unei contravenții (depășirea limitei legale de viteză pe raza localității), a unei infracțiuni la regimul circulației (în perioada 22.03.2012-18.08.2012 Ghiță Sebastian Aurelian având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule) și întocmirea dosarului penal. În acest fel, inculpatul Dosaru Viorel l-a ajutat pe Ghiță Sebastian Aurelian în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală", spun procurorii.

Dosarul prezentat succint mai sus este doar o mică parte a încrengăturii demne de filmele ştiinţifico-fantastice pe care o prezintă, în exclusivitate, prahova.comisarul.ro. Numele Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă apar în „denunţul mr. (r) Daniel Florea, din 2014, pe tema mafiei şi caracatiţei lui Sebastian Ghiţă, protejat de SRI Prahova prin şeful de atunci, securistul Marin Constantin – denunţ muşamalizat de binomul SRI – DNA, la ordinul generalul super înstelat, Florian Coldea!!!”, articol publicat de prahova.comisarul.ro. Multe alte detalii despre implicarea SRI în dosarul în care sunt menţionaţu sus-numiţii („În acest context este deja de notorietate demersul într-o şedinţă comună a SRI cu membrii Comisiei de control a activităţii Serviciului, unde senatorul Daniel Savu a ridicat problema verificării surselor de venit ale şefului SRI Prahova. Poate nu la fel de cunoscute sunt totuşi şi valurile pe care acest demers le-a făcut: sancţionarea cu mustrare a şefului SRI PH MARIN CONSTANTIN dar şi sancţionarea a altor trei ofiţeri SRI, bănuiţi că ar avea legătură cu demersul senatorului amintit.”, potrivit prahova.comisarul.ro), dar şi istoricul lui, precum şi legăturile dintre ei, Sebastian Ghiţă, mafia din Prahova, nava Flaminia (!!!), terenuri, case şi maşini care nu pot fi justificate în declaraţiile de avere etc., puteţi citi la adresa http://prahova.comisarul.ro/articol/exclusiv!-incendiar!-plangerea-ofiterului-de-contr_728895.htmlSent.

Ce caută nava Flaminia în toată povestea?

Şi dacă vi se pare ciudată apariţia navei Flaminia în toată această încrengătură primejdios de complicată, aflaţi că firma Glar Construct, despre care reporterii cotidianului nostru scriau în 15 iunie 2013 (http://www.telegrafonline.ro/vor-fi-incinerate-deseuri-de-pe-flaminia), ca fiind implicată în operaţiunile de curăţare, reciclare şi distrugere de deşeuri periculoase sau nepericuloase ale navei Flaminia, alături de Uni-Recycling din Bucureşti şi Setcar SA - cu sediul în Brăila, a aparţinut, până în 2011, lui Sebastian Ghiţă. Mai mult decât atât, potrivit riseproject.ro, preluaţi de cotidianul (http://www.cotidianul.ro/mogulul-din-ceata-234216/), în data de 18 martie 2014, „timp de șase ani, din 2005 până în 2011, Glar Construct a fost controlată de milionarul Sebastian Ghiță, actual deputat PSD de Prahova. El susține că nu mai are niciun fel de relație cu firma, “de foarte multă vreme”, în condițiile în care Glar continuă să fie o rotiță în caruselul financiar al familiei sale”.

Legăturile merg însă mai departe, ţinând cont de faptul că numele lui Marcel Păvăleanu, despre care pomeneau cei de la riseproject.ro, se regăseşte în denunţul mr. (r) Daniel Florea. “Glar Construct a construit și case pentru sătenii relocați din Roșia Montană care împiedicau excavările miniere. Pentru asta, anul trecut, SRL-ul din Ploiești (Glar Construct – n.r.) a încasat aproape 2,6 milioane RON de la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), consorțiul minier care deține licența de exploatare a aurului din Apuseni, fiind urmărit penal pentru spălare de bani în cazul consilierului guvernamental, Marcel Păvăleanu – un ploieștean, partener de afaceri al Glar Construct”, potrivit http://www.cotidianul.ro/mogulul-din-ceata-234216/. De asemenea, „(...) legându-se de afacerea cu nava FLAMINIA, cu deşeurile toxice care trebuiau să ajungă în Prahova, s-a pornit cercetarea de către Parchetul Curţii de Apel Ploieşti pe afacerile derulate de grupul COSMA-ALEXE-PĂVĂLEANU MARCEL”, se arată în denunţul citat anterior.

Vom reveni cu alte detalii, la fel de interesante.

Citeşte şi:

Vor fi incinerate deşeuri de pe „Flaminia“

„Flaminia” a plecat cu... 10 milioane de euro



12