Dezvoltare sustenabilă - Perfecțiune și confort la cel mai bun preț, în BOREAL PLUS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezvoltare sustenabilă - Perfecțiune și confort la cel mai bun preț, în BOREAL PLUS

Economie 17 Septembrie 2020 / 20:56 1335 accesări

Toate cele 673 de apartamente și 18 vile dezvoltate în ansamblul BOREAL PLUS din nordul Constanței ies în evidență prin arhitectura modernă și soluțiile tehnice inovatoare care asigură sustenabilitatea clădirilor pe termen lung.

Soluțiile de construire alese pentru proiect permit obținerea unor performanțe energetice ridicate, ajutând proprietarii să economisească, datorită costurilor reduse pe toată perioada în care folosesc imobilul.

Fundațiile blocurilor și structura de rezistență respectă cele mai dure standarde privind calitatea în construcții și îndeplinesc reglementările privind protecția seismică.

Rezultatele îmbunătățite privind eficiența energetică sunt generate, în primul rând de pereții exteriori, unde sunt folosite sisteme de termoizolare alături de fațade și chiar placaje ventilate. Pereții de compartimentare din locuințe vor include plăci hidroizolatoare în zonele încăperilor umede cum ar fi bucătăria sau baia, în timp ce pereții despărțitori în zonele de terasă vor avea hidroizolații, termoizolații și protecții la intemperii.
Finisajele pentru locuințe sunt realizate la standarde înalte de calitate și sunt folosite tehnologii moderne și materiale ale unor branduri premium, recunoscute la nivel internațional.

Balcoanele vor avea în structură termoizolație ignifugată și vor fi finisate cu plăci ceramice speciale pentru exterior. La tencuirea parapeților laterali ai balcoanelor se folosește, de asemenea, o tehnologie care sporește eficiența consumului de energie în locuință.

Sistem de încălzire eficient direct în pardoseală

Locuințele vor fi prevăzute cu instalații inovatoare de încălzire prin pardoseală, iar căldura și apa caldă vor fi produse de o centrală termică amplasată pe terasa blocului. Dezvoltatorul a optat pentru varianta unei centrale care poate produce apa caldă de consum în două moduri.

Va exista un mod de preparare ACM care folosește pompe de circulație și un alt sistem cu panouri solare și echipamente de pompare. Centrala blocului va fi monitorizată în permanență cu o interfață de comandă operată de la distanță.

Planificarea sustenabilă a cartierului

Având în vedere dimensiunea mare pe care cartierul o va avea odată cu finalizarea ultimei faze de dezvoltare, IMPACT a planificat cu atenție componenta de gestionare a deșeurilor și a consumului de energie în BOREAL PLUS.

Pe lângă sistemele ecologice de panouri solare care vor contribui la încălzirea locuințelor, va fi dezvoltat un sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, dar și un mecanism eficient pentru recuperarea și gestionarea apei folosite. Pe partea de iluminare a complexului vor fi folosite tehnologii care reduc semnificativ consumul de energie și implicit costurile. De asemenea, amplasarea blocurilor de apartamente în cadrul ansamblului s-a făcut pe baza unor studii care garantează un grad ridicat de iluminare naturală pentru locuințe, de-a lungul anului.

Investițiile în eficiența energetică reprezintă o cale pentru stimularea creșterii economice la nivel european, după cum notează chiar experții Uniunii Europene. Construcțiile de locuințe sustenabile cu costuri mici de operare, pe termen lung, sunt cu atât mai importante, având în vedere că stocul de clădiri consumă aproximativ 40% din energia disponibilă în UE.

Conceptul arhitectural completează dezvoltarea smart

Minimalismul și modernitatea sunt elementele principale ce definesc conceptul arhitectural care stă la baza dezvoltării cartierului BOREAL PLUS. Liniile drepte, curate, fără detalii excesive descriu cel mai bine viitorul cartier care va integra unele dintre cele mai noi tehnologii de construcție. Rezultatul final îl va reprezenta experiența de locuire confortabilă, sigură și eficientă, din punct de vedere al costurilor. La toate acestea se adaugă spațiile verzi cu suprafețe generoase (12,000 de metri pătrați) care vor asigura un plus de relaxare și protecție față de agitația obișnuită a unui oraș în creștere.

Îmbinarea dintre minimalism și modernism va fi declinată în toate componentele estetice ale locuințelor, pornind de la finisajele interioare și exterioare, la materiale, culori și texturi.

În locuințe își vor putea face loc foarte ușor diverse gadgeturi smart, populare în prezent, cum ar fi boxele smart cu asistenți digitali și electrocasnice care pot fi programate să funcționeze autonom.

Prețuri speciale în oferta de lansare

Proiectul BOREAL PLUS va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 6,5 hectare deținut de IMPACT în vecinătatea cartierului de case BOREAL pe care dezvoltatorul l-a livrat în anul 2010. Lucrările de construcție demarează în această toamnă, proiectul urmând să fie finalizat în etape, până în anul 2023. În total vor fi 225 de apartamente tip studio, 340 de apartamente cu 2 camere și 108 apartamente cu 3 camere.

Conform experților în domeniul imobiliar, trendul crescător al prețurilor pentru locuințele noi din Constanța se va menține și în următorii ani, astfel că până la sfârșitul acestui an suntem într-un moment propice achizițiilor noi. Varianta ideală, mai spun experții, ar fi un imobil aflat în fază de proiect sau construcție, de la un dezvoltator de încredere, întrucât poți obține un preț mult mai bun. În câțiva ani un apartament contractat cu mult înainte de finalizare va valora cu 30% mai mult.

În acest sens, acum este cel mai bun moment pentru o achiziție în Boreal Plus, deoarece puteți beneficia de prețuri unice datorită campaniei speciale lansată de dezvoltatorul proiectului.

Astfel, prețul de pornire pentru un studio Boreal Plus cu suprafața de 62 de metri pătrați este de 58.472 de euro plus TVA.

Pentru un apartament cu 2 camere Boreal Plus cu suprafața totală de 73 mp, prețul pornește de la 69.379 de euro plus TVA.

În cazul unui apartament cu 3 camere Boreal Plus și suprafața de 99 mp, prețul de pornire este de 92.048 de euro plus TVA.

Până la finalul acestui an vor fi finalizate în BOREAL PLUS cele 18 vile de lux cu prețuri care pornesc de la 244.641 de euro + TVA. Casele cu etaj au suprafețe între 167 și 171 mp, iar fiecare locuință va avea o parcelă individuală generoasă care poate fi folosită ca spațiu de relaxare sau grădină.

Așadar, o locuință în BOREAL PLUS reprezintă o variantă extrem de serioasă pentru cei care doresc o experiență superioară de locuire într-un proiect unde sunt folosite cele mai avansate tehnologii pentru construcție. Eficiența energetică a locuințelor și sistemele smart de gestionare a resurselor vor garanta un impact redus asupra mediului înconjurător, Impact Developer & Contractor fiind printre puținii dezvoltatori care construiesc sustenabil.

Mai multe detalii despre proiect și prețuri puteți găsi pe www.boreal-plus.roŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1763 secunde