DGASPC continuă închiderea centrelor de plasament din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proces de dezinstituționalizare DGASPC continuă închiderea centrelor de plasament din Constanța
Social 16 Iulie 2019 / 18:30 326 accesări 0 comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat, azi, conferința de lansare a trei proiecte extrem de importante pentru județul nostru.

Cele trei proiecte - „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont“ și „Sprijin pentru o Viață Normală“ au o valoare totală de aproximativ 14 milioane lei.

Unul dintre obiectivele principale ale acestor proiecte este aducerea beneficiarilor cât mai aproape de localitatea lor de proveniență pentru a facilita menținerea relațiilor cu familia lărgită și a fi asigurate, mai eficient, măsurile pentru integrarea acestora în societate. În casele de tip familial sau în locuințele protejate, se crează un mediu cât mai apropiat de cel familial pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a beneficiarilor și deprinderea abilităților de viață independentă. „Este un prim pas în aducerea serviciilor noastre în rândul comunității, cât mai aproape de toți cei care au nevoie de ele. Odată cu apariția locuințelor protejate, a căsuțelor de tip familial, a centrelor de zi și de recuperare, dezvoltăm și rețeaua de asistenți maternali profesioniști și venim cu rugămintea către toate unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța de a ne ajuta în demersurile nostre în acest sens, astfel încât copiii care au nevoie de servicii de ocrotire să le primească în proximitatea comunității din care fac parte pentru a preveni instituționalizarea acestora“, a declarat domnul director general al DGASPC Constanța, Petre Dinică. În plus, crearea locuințelor protejate, a celor de tip familial și a centrelor de zi ori de recuperare va atrage după sine înființarea de noi locuri de muncă în zonele vizate. Spre exemplu, la Murfatlar, prin construirea celor două Case de Tip Familial și a Centrului de Zi se vor crea 40 de posturi ce pot fi ocupate, prin concurs, și de membrii comunității din această localitate - pornind de la psihologi, kinetoterapeuți, psihopedagogi, educatori și până la personal de întreținere.

Prezent la conferința de lansare a proiectelor a fost și subprefectul județului Constanța, Șenol Ali, a declarat că va acorda instituției noastre tot sprijinul în procesul de dezinstituționalizare. „Instituția Prefectului vă asigură de tot sprijinul și expertiza de care dispune. Experții noștri în domeniul atragerii de fonduri europene vă stau la dispoziție oricând și cu orice aveți nevoie. Mă bucur în același timp că, prin aceste trei proiecte lansate astăzi, se înființează noi locuri de muncă în comunitățile vizate, pe lângă beneficiile evidente privind accesul la serviciile pe care le oferiți în mod gratuit și necondiționat beneficiarilor dumneavostră dar și celor din comunitate“, a subliniatdomnul Șenol Ali, subprefectul județului Constanța. „Mă bucur că am reușit să identificăm rapid terenul pentru acest proiect și vreau să mulțumesc echipei DGASPC Constanța pentru implicarea sa și profesionalismul de care a dat și dă în continuare dovadă, și vă doresc mult succes“, a declarat primarul localității Lumina, Ioan Roman.

„Proiectul acesta este bine-venit în rândul comunității noastre pentru că avem multe cazuri sociale, persoane cu diferite tipuri de dizabilități. Așadar, asigur echipa DGASPC Constanța de tot sprijinul meu“, a afirmat primarul localității Băneasa, Paul Coliș.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2051 secunde