Diagnostice rapide și tratament minim invaziv la Spitalul Județean Constanța. Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Diagnostice rapide și tratament minim invaziv la Spitalul Județean Constanța. Vezi detalii!

Sănătate 14 Decembrie 2018 / 11:14 788 accesări

Medicii constănțeni anunță diagnostice rapide și tratament minim invaziv la Spitalul Județean Constanța. Mai exact, este vorba despre Intervenții chirurgicale de înaltă performanță pentru pacienții secției clinice Urologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Conducerea unității medicale a achiziționat, din fondurile instituției, o trusă de chirurgie endoscopică și instrumentarul necesar. Valoarea investiției se ridică la 319.800 de lei, fără TVA. Achiziția a fost posibilă în urma organizării unei licitații deschisă, anunță SCJU.
Datorită noilor echipamente, pacienții Spitalului Județean vor beneficia de diagnostice mai rapide și, mai ales, de tratamentul minim invaziv al patologiei urologice joase și înalte, care presupune: uretrocistoscopie, rezecție endoscopică bipolară pentru tumorile de vezică urinară și prostată, tratamentul litiazelor cu diverse localizări (uretră, prostată, vezică și uretere). Totodată, acest echipament este indicat și pentru rezolvarea endoscopică a complicațiilor urologice ale altor patologii, în special ginecologice (ex: endoprotezare ureterală pentru tumorile colului uterin)
Avantajele noilor echipamente sunt multiple, susține conf. univ. dr. Felix Voinea, medic șef secție clinică Urologie. "Vorbim despre timpii scăzuți de spitalizare, evitarea patologiei asociate plăgilor după intervenții chirurgicale clasice și recuperare rapidă, cu reintegrare în societate.
Echipa medicală din cadrul secției clinice Urologie abordează întreaga patologie urologică". Anul acesta au fost efectuate 1780 de intervenții endoscopice și 354 de intervenții chirurgicale clasice.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2608 secunde