Diane Keaton, premiată pentru întreaga carieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Diane Keaton, premiată pentru întreaga carieră

Monden 07 Octombrie 2016 / 16:45 638 accesări

Actrița americană Diane Keaton va primi premiul pentru întreaga carieră, din partea American Film Institute, la gala din 8 iunie 2017, au anunțat, joi, reprezentanții institutului. Diane Keaton a primit premiul Oscar pentru rolul interpretat în filmul ”Annie Hall”, regizat de Woody Allen, și a jucat în filme precum ”Manhattan”, ”The Godfather” și ”Looking for Mr. Goodbar”. Ea a mai fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în ”Marvin's Room”, ”Reds” și ”Something's Gotta Give”. ”Inegalabilă în măiestria sa atât în comedie, cât și în dramă, ea a câștigat inimile oamenilor creând personaje de mare forță, dar și vulnerabilitate”, a declarat Howard Stringer, președintele Consiliul de Administrație al AFI.

Diane Keaton a fost nominalizată de patru ori la premiile Oscar şi a câştigat acest trofeu în 1978, pentru rolul din ”Annie Hall”. Cu nouă nominalizări la premiile Globul de Aur, a primit preţioasa distincţie pentru acelaşi rol din ”Annie Hall”, dar şi pentru rolul din ”Ceva, ceva tot o ieşi” (2003). Printre filmele în care a mai jucat se numără ”Clubul nevestelor părăsite” (1996), ”Matinal cu scandal” (2010) şi ”Nuntă cu peripeţii” (2013).

Înființată în 1973, distincția AFI este acordată unei ”personalități al cărei talent a adus o contribuție fundamentală în progresul artei filmului; ale cărei realizări au fost recunoscute de profesori, critici, colegi de profesie și de public și a cărei operă a rezistat testului timpului”. American Film Institute, AFI (Institutul American de Film), este o organizație non-profit, creată în SUA, în 1967.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3156 secunde