Dietă de supe și shake-uri pentru pacienții cu diabet zaharat de Tip 2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dietă de supe și shake-uri pentru pacienții cu diabet zaharat de Tip 2

Sănătate 04 Septembrie 2020 / 09:10 1112 accesări

Sistemul public de sănătate din Marea Britanie aplică o dietă de supe și shake-uri ca tratament pentru pacienții cu diabet zaharat de Tip 2, după ce studiile au arătat că aproape jumătate din cazuri nu au mai avut nevoie de medicamente după un an, scrie The Times, preluat de Biziday.

Regimul alimentar va fi prescris pentru câteva mii de pacienți cu diabet, timp de trei luni și va include shake–uri și supe după rețete speciale care să nu depășească 800 de calorii pe zi.

Schema aplicată vine după ce studiile au arătat că pierderea în greutate a condus la tratarea diabetului zaharat de tip 2.
Aproape 50% dintre pacienții care au fost tratați cu o dietă cu conținut scăzut de calorii nu au mai avut nevoie de niciun medicament după un an de zile. Aproximativ 70% dintre acești pacienți erau încă în remisie după doi ani de la începutul dietei.

Pe parcursul întregii perioade de doi ani, cei care nu au reușit să inverseze deloc evoluția diabetului au pierdut în medie 3,2 kg, cei care au recidivat după un an au pierdut 3,7 kg, iar cei încă în remisie au pierdut în medie 10,4 kg.

În diabetul de Tip 2, organismul nu produce suficientă insulină, ducând la niveluri periculoase de zahăr din sânge.
Cinci milioane de oameni din Marea Britanie suferă de această afecțiune.

Studiile arată că pierderea semnificativă în greutate reduce grăsimile din pancreas, permițându-i să recupereze capacitatea de a produce insulină.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1384 secunde