DIICOT a disjuns dosarul Caracal: SIIJ va ancheta faptele privind apelurile la 112

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DIICOT a disjuns dosarul Caracal: SIIJ va ancheta faptele privind apelurile la 112
Eveniment, Justiție 26 August 2019 / 15:22 1587 accesări 0 comentarii

Procurorii DIICOT anunţă că au disjuns dosarul Caracal şi au transmis către Secţia de anchetare a magistraţilor cauza care vizează neglijenţă în serviciu, în privinţa apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra la 112. La Caracal, DIICOT urmează să fie scanate gropile cimentate şi pereţii.

În perioada 20-26 august, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliţiei Municipiului Caracal cât şi la sediul DIICOT- Structura Centrală.

„Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanţă, expertizarea tehnică a autoturismului aparţinând inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Procurorii anunţă că, în cursul zilei de luni, a fost disjuns dosarul.

„Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice iniţiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgenţă 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situaţii, având în vedere faptul că pe rolul acestei unităţi de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar”, mai arată sursa citată.

Totodată, DIICOT mai anunţă că vineri a fost finalizată scanarea solului din curtea imobilului lui Gheorghe Dincă, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate şi zidite.

„De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziţia domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile”, mai subliniază DIICOT.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deja un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2025 secunde