D.I.I.C.O.T. Constanța: Tinere obligate de doi bărbați să se prostitueze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

D.I.I.C.O.T. Constanța: Tinere obligate de doi bărbați să se prostitueze

Eveniment 27 Iunie 2024 / 13:54 702 accesări

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat trei percheziții domiciliare la Constanța, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și trafic de droguri de mare risc.

"La data de 26.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în luna mai 2024, aceștia profitând de starea de vădită vulnerabilitate (nivel de educație scăzut, situație materială și familială precară) au recrutat două victime, una dintre acestea minoră (în vârstă de 13 ani), în scopul de a le exploata sexual, prin obligarea la practicarea prostituției", precizează un comunicat al D.I.I.C.O.T.

Cercetările au reliefat că în perioada mai -iunie 2024, inculpații le-au adăpostit și transportat în diverse locații de pe raza județului Constanța și prin folosirea de violențe fizice și verbale le-au obligat să practice prostituția, obținând astfel foloase patrimoniale.

De asemenea, din actele de urmărire penală a rezultat că, pe parcursul anului 2023, unul dintre inculpați, în mod repetat, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 200 și 500 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.Ştiri recomandate

12