Din 2017 putem plăti cu mobilul la supermarket

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Viitorul ne prinde din urmă Din 2017 putem plăti cu mobilul la supermarket
Economie 05 Ianuarie 2017 / 17:50 1381 accesări 0 comentarii
MasterCard și RomCard au implementat și-n România portofelul electronic, care permite plăți și transferuri rapide de bani, de la calculator sau de pe telefoane mobile

MasterCard și RomCard au implementat și-n România portofelul electronic, care permite plăți și transferuri rapide de bani, de la calculator sau de pe telefoane mobile

ÎNTR-UN FINAL... În 2017 vom putea plăti la supermarket cu telefonul mobil, apăsând un singur buton. Și la fel de simplu vom putea transfera bani între noi, primul pas în această direcție fiind făcut de Mastercard și procesatorul de plăți RomCard, prin finalizarea integrării conceptului de portofel digital în platforma Masterpass (înregistrarea se poate face accesând link-ul http://www.romcard.ro/romcard-masterpass-wallet). „Sunt mai multe tipuri de portofele digitale. Sunt cele pentru telefoane mobile și cele pentru desktop-uri. Cel pentru smartphone este digital, iar cel pentru calculatoare - electronic. RomCard a finalizat acum versiunea electronică, prin care utilizatorii pot face plăți online pe site-uri. Aceeași versiune a link-ului va fi disponibilă, în curând, și pentru mobile. Ea va putea fi folosită, de exemplu, la cumpărături. Dacă nu ai cardul la tine, vei putea plăti cu telefonul mobil“, explică oficialul MasterCard Europe Gabriel Ghiță. Cum funcționează întregul sistem? Foarte simplu. Odată cu înregistrarea, toate achizițiile online se pot face cu un singur click, fără a mai fi nevoie de introducerea numărului cardului și celorlalte date (în stilul PayPal sau Electronic Wallet-ului implementat de ani buni pe diverse platforme online din străinătate).

TRANSFER LA PURTĂTOR Tot în prima parte a anului va fi disponibilă și aplicația prin care utilizatorii de telefoane mobile vor putea să transfere bani între ei, prin simpla tastare a numărului cardului (fără cont bancar și alte date). „Disponibil în 34 de piețe la nivel global, Masterpass stochează toate informațiile despre plată, inclusiv detaliile cardurilor (informații de livrare, preferințe de plată), într-un cadru sigur și convenabil. Se folosesc cele mai avansate metode de securitate disponibile în prezent“, punctează Ghiță. Și nu-i de mirare, având în vedere că peste 200 de milioane de oameni folosesc suita de servicii digitale Masterpass (dublu față de prima parte a lui 2016 și cel mai probabil jumătate față de numărul din 2018).

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde