Dinamo - CVM Tomis, un derby al suferinței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volei (m) / DA1, etapa a 7-a: DINAMO BUCUREȘTI - CVM TOMIS CONSTANȚA Dinamo - CVM Tomis, un derby al suferinței
Sport 27 Noiembrie 2015 / 17:06 691 accesări 0 comentarii

CVM Tomis Constanța, campioana României la volei masculin, joacă și săptămâna aceasta două partide oficiale, de data aceasta ambele fiind programate în campionatul intern. La trei zile după victoria obținută la Constanța cu CSM București, 3:1 în etapa intermediară de miercuri, Tomis va juca în Sala „Dinamo“ din București, în cadrul etapei a 7-a din Divizia A1 la volei masculin. Meciul de sâmbătă cu Dinamo va începe la ora 16.00 și se va juca fără spectatori, accesul publicului fiind interzis pentru că noua sală polivalentă din Complexul Sportiv „Dinamo“ nu are autorizație de la ISU!

Altădată un derby al campionatului sau un meci după care se decerna Cupa României, disputa Dinamo - Tomis opune în iarna anului 2015 două echipe aflate în mare suferință. Din motive financiare, bucureștenii au renunțat să participe în actuala ediție a Cupelor Europene, iar lotul cuprinde numai jucători autohtoni! În vară au fost transferați constănțeanul Doru Ghimeş (libero), coordonatorul Manda și universalul Bălan, plus doi juniori (Floarea și Trică), jucători care s-au alăturat lui Roman, Șoloc, Mureșan, Dobre, Romanescu, Harbuz și Drăgușin. În aceste condiții, echipa antrenată de Daniel Rădulescu a adunat doar patru puncte în șapte meciuri: unul la Craiova, unde în prima etapă a scos un surprinzător 2:3, și trei pe teren propriu, în fața unei alte codașe, VCM LPS Piatra Neamț. Se poate spune că, la ora actuală, o clasare pe podium reprezintă doar un vis frumos pentru o echipă aflată mai aproape de retrogradare decât de Cupele Europene!

VOLOGA ESTE APT DE JOC

Probleme cu bugetul are și clubul constănțean, care în ultimele două săptămâni s-a despărțit de doi jucători bulgari care nu au confirmat speranțele puse în ei la momentul transferului, Yordanov și Ragin. Din păcate, lotul micșorat din punct de vedere numeric a fost lovit și de blestemul accidentărilor! Vologa abia s-a refăcut după o entorsă, iar Laza a pățit-o și el, chiar miercuri, pe finalul partidei cu CSM. Lotul care va face deplasarea la București chiar sâmbătă, cu câteva ore înaintea meciului, va fi completat cu juniorul Gavriz.

„Pentru noi, meciurile care urmează, în primul rând cel cu Dinamo, se anunță capitale pentru a încerca să ajungem în zona primelor patru locuri și pentru a spera în evoluții mai bune în partea a doua a sezonului. Sperăm ca staff-ul medical să reușească refacerea cât mai rapidă a lui Vologa, pentru că avem mare nevoie de un al doilea centru”, a declarat căpitanul Tomisului, Sergiu Stancu. Vologa este apt de joc și va evolua în Sala „Dinamo“, sâmbătă. „Suntem puţini, iar problema nu este pe cine înfruntăm, ci cu cine jucăm! Situaţia este foarte grea. Am mai pierdut un jucător, prin accidentarea lui Laza, iar Vologa nu poate evolua la capacitate maximă, deocamdată. În această situaţie trebuie să rămânem uniţi, să formăm o adevărată echipă, să luptăm până la ultimul punct şi să credem în victorie până la capăt”, a afirmat antrenorul principal Martin Stoev.

Iată și celelalte meciuri programate sâmbătă în cadrul etapei a 7-a: VCM LPS Piatra Neamț - Arcada Galați (ora 16.00); Tricolorul LMV Ploiești - CSV Banatul Caransebeș (ora 17.00); Știința Explorări Baia Mare - Unirea Dej (ora 18.00); CSM București - Universitatea Cluj (ora 18.00). Partida SCM U. Craiova - ACSVM Zalău va avea loc duminică, de la ora 12.30, și va fi televizată în direct pe Digi Sport 2.

Clasament: 1. AS Volei Club Caransebeș 15p (setaveraj: 15:5); 2. SCM U. Craiova 15p (18:8); 3. Explorări Baia Mare 14p (16:6); 4. ACSVM Zalău 13p (16:8); 5. Arcada Galați 12p (14:9); 6. Tricolorul LMV Ploiești 11p (14:9); 7. CVM Tomis Constanța 11p (15:12); 8. CSM București 6p (8:12); 9. Unirea Dej 5p (9:16); 10. Dinamo București 4p (7:15); 11. VCM LPS Piatra Neamț 1p (2:18); 12. U. Cluj 1p (2:18, punctaveraj inferior).

Citește și:

Succes... cu ghinion pentru CVM Tomis

Victorie plătită scump de CVM Tomis

CVM Tomis vrea să stopeze seria negativăPagina a fost generata in 0.1236 secunde