Diplomaţie fără mănuşi: PE, un „partener foarte dificil“ la negocierile pe tema Brexit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parlamentul, loc important la masa negocierilor Diplomaţie fără mănuşi: PE, un „partener foarte dificil“ la negocierile pe tema Brexit
Externe 25 Ianuarie 2017 / 16:46 177 accesări 0 comentarii
Manfred Weber, președintele Partidului Popular European:

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European: "Îi ascult și mă întreb: ce înseamnă Brexit? Le spui oamenilor că vrei să rămâi în toate aceste domenii și le spui că Brexit e Brexit? PE va fi un partener foarte dificil pentru partea britanică"

Parlamentul European (PE) a reușit să treacă peste încercările de diminuare a rolului său în cadrul viitoarelor negocieri pe tema ieșirii Marii Britanii din UE și va fi un "partener foarte dificil" în cadrul negocierilor pentru Brexit, a declarat Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (PPE). Potrivit planului inițial prezentat de Consiliul European (CE), rolul PE în cadrul negocierilor pe tema Brexit ar fi fost unul redus, însă Weber a declarat că, în urma unui "dialog bun" cu președintele CE, Jean-Claude Juncker, simte că fără îndoială Parlamentul de la Strasbourg va juca un rol central în cursul negocierilor, relatează cotidianul britanic „The Guardian“. "Sunt doar două parlamente care vor spune „Da“: Parlamentul britanic și cel european", a afirmat Weber, care a adăugat că "Parlamentul European consideră că în următorii doi ani trebuie să fie informat și ținut la curent în legătură cu situația, iar asta înseamnă că Parlamentul trebuie să aibă un loc la masa negocierilor. Acestea sunt așteptările noastre".

Liderul PPE a propus noului președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, să o invite pe Theresa May pentru o dezbatere cu europarlamentarii, după invocarea articolului 50. Weber a vorbit și despre discuțiile cu David Davis, ministrul pentru Brexit, în legătură cu interesul Londrei pentru parteneriatul între universitățile europene și cele britanice, schimbul de informații în ceea ce privește combaterea terorismului și zona Schengen. "Îi ascult și mă întreb: ce înseamnă Brexit? Le spui oamenilor că vrei să rămâi în toate aceste domenii și le spui că Brexit e Brexit? Parlamentul va fi un partener foarte dificil pentru partea britanică", a mai declarat Weber.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2282 secunde