Diplome de limba germană la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Diplome de limba germană la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța

Educație 12 Iunie 2022 / 09:10 736 accesări

Prilej de bucurie pentru elevii clasei a 7-a B de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân", cărora le-au fost înmânate în ultima săptămână de şcoală diplomele de limba germană DSD. Das Deutsche Sprachdiplom (DSD- Diploma de limba germană) reprezintă un proiect comun al Guvernului Federal al Germaniei și landurile germane.

Toți cei 33 de elevi, coordonați de către doamna profesoară Lilia Cuciuc, au promovat în perioada 25 -31 mai probele examenului "Auf dem Weg zum DSD": proba de înţelegere a textelor scrise (LV) şi audiate (HV), proba de producere de mesaje scrise (SK), participarea la dialog și susținerea unei prezentări (MK). Examinarea este gratuită, fiind centralizată numai la nivelul școlilor DSD, recunoscute în străinătate.

În cazul de față, atestatul certifică nivelul de competenţe lingvistice A2 din CECRL și reprezintă o bază solidă pentru elevii care doresc să se înscrie în anul școlar viitor la examenul DSD I- treapta întâi. De asemenea, posesorii atestatului pot solicita recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la acest examen cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă germană pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv/intensiv.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1454 secunde