Directoare de liceu reținută pentru falsificarea unei situații școlare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Directoare de liceu reținută pentru falsificarea unei situații școlare
Educație 30 Octombrie 2015 / 20:35 1177 accesări 0 comentarii

Directoarea unui liceu din Petroşani a fost reţinută împreună cu un complice, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), după ce ar fi fasificat o serie de documente care atestau faptul că o persoană a absolvit liceul respectiv, potrivit PTB.

Conform procurorilor, în cursul lunii iulie a acestui an, Marius Ilaş, din Bucureşti, a fost contactat de două persoane pentru a o ajuta pe una dintre ele să facă liceul şi să promoveze examenul de bacalaureat în mod fictiv. Într-o primă fază, Ilaş ar fi încasat 1.000 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionarii Serviciul de Evidenţă a Populației din Petroşani, pentru a obţine o mutaţie din buletin pentru unul dintre aceştia, necesară pentru înscrierea la un liceu din oraşul respectiv. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iulie, acesta a mai luat 10.500 de lei pentru a o convinge pe Maria Albescu, directoarea unui liceu din municipiu, să îl înscrie pe acesta la şcoală şi să obţină documente false care să ateste faptul că a făcut liceul. Ulterior, persoana respectivă i-a dat lui Ilaş încă 7.000 de lei, bani în schimbul cărora a primit situaţia şcolară completă, ca şi cum ar fi absolvit liceul, cu succes, în perioada 2011 - 2015.

După ce a făcut rost de actele de absolvire a liceului din Petroşani, Ilaş este acuzat că a cerut ale sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionarii de la Serviciul de Evidență a Populației din cadrul unor secţii de Poliţie din Bucureşti, pentru a obţine clientului său o nouă mutaţie, pe baza căteia să susţină bacalaureatul în Capitală. Ulterior, bărbatul a luat de cei doi care îi ceruseră ajutorul încă 2.500 de euro, în schimbul influenţei pe care pretindea că o poate exercita pe lângă angajaţii unui liceu bucureştean şi pe lângă un funcţionar din cadrul Ministerului Educaţiei, în scopul înscrierii peste termen a unuia dintre aceştia la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2015 şi a susţinerii, în mod fictiv, a examenelor, în vederea obţinerii diplomei. Marius Ilaş a fost arestat preventiv, în timp ce Maria Albescu a fost plasată în arest la domiciliu printr-o decize a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii iar cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de urmărire penală şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1533 secunde