Directorii vor decide când închid şcolile din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Directorii vor decide când închid şcolile din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19

Social 12 Octombrie 2021 / 08:57 479 accesări

Potrivit ministrului Educației, ordinul comun după care funcționează școlile prevede toate situațiile în care cursurile pot fi suspendate. Sunt precizări chiar și pentru situațiile în care în școală, mai puțin de jumătate dintre elevi învață online. Deciza însă poate fi luată de directori, în funcție de fiecare caz.

Sorin Cîmpeanu - ministrul interimar al Educaţiei:

Avem posibilitatea trecerii în online, solicitare în baza articolului 3 aliniatul 2 către ISJ, respectiv ISMB, care, în lipsă de resurse, nu ai suficiente cadre dicatice pentru că sunt în carantină sau infectați. Inspectoratele vor aproba aceste solicitări, indiferent de numărul lor.

7 din 10 părinți doresc ca orele să se facă în format fizic, însă mai mult de jumătate dintre aceştia nu sunt vaccinaţi, arată un sondaj recent. Şcolile pot să rămână deschise în siguranţă, spun medicii, dar cu responsabilitate din partea părinţilor.

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie:

Problema infecţiilor pediatrice este generată nu de deschiderea şcolilor, ci de faptul că părinţii acestor copii nu sunt vaccinaţi. Aceasta este realitatea.

Germania şi Austria au folosit teste rapide de salivă în şcoli şi au făcut un triaj epidemiologic serios, explică medicii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde