Discuții în Olanda despre aderarea României la Schengen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
#RomâniaCereSchengen

Discuții în Olanda despre aderarea României la Schengen

Externe 09 Ianuarie 2018 / 11:00 481 accesări

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat luni, la Haga, pentru a discuta cu şeful diplomaţiei olandeze, Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen şi relaţiile între cele două ţări în plan european. Potrivit unui comunicat al MAE remis marţi AGERPRES, cei doi oficiali au mai discutat despre stadiul avansat al relaţiilor economice şi despre elementele centrale aflate în acest moment pe agenda europeană, printre care Cadrul financiar multianual, viitorul Uniunii Europene şi politica comună de apărare, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019. În opinia ministrului Negrescu, discuţiile au fost constructive şi reprezintă un pas important în strategia Guvernului de a promova viitoarea preşedinţie a Consiliului UE. "Olanda este un important partener economic al României şi trebuie ca aceste bune relaţii să existe şi la nivel politic. Un subiect important aflat pe agendă a fost aderarea ţării noastre la Schengen şi de ce acest lucru trebuie să fie un element de interes pentru Olanda. România respectă de mulţi ani toate criteriile pentru a adera la spaţiul Schengen. Este timpul să fim clari şi să cerem partenerilor noştri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism", a declarat Victor Negrescu.

Conform comunicatului, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a realizat mai multe campanii în plan european pentru aderarea ţării noastre la Schengen, printre care petiţia #RomâniaCereSchengen, semnată de zeci de mii de români şi depusă la Parlamentul European. "Ministrul delegat pentru Afaceri Europene nu a ezitat să avanseze posibilitatea unui vot viitor în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne", arată sursa citată.

La Haga, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a avut întâlniri şi cu membri ai Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos şi cu reprezentanţi ai mediului academic şi asociativ olandez, se mai arată în comunicat.12
Pagina a fost generata in 0.2387 secunde