Dispar vechii stâlpi de electricitate din Constanța. Ce se întâmplă cu ei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe unde nu puteți circula săptămâna aceasta

Dispar vechii stâlpi de electricitate din Constanța. Ce se întâmplă cu ei

Administrație 06 Septembrie 2016 / 16:15 1783 accesări

Dacă v-ați plănuit deplasări prin oraș în această perioadă, trebuie să evitați anumite zone, dacă nu vreți să petreceți zeci de minute în aglomerația din trafic. Asta pentru că până vineri, 9 septembrie, se lucrează pentru scoaterea vechilor stâlpi de electricitate, care nu mai sunt funcționali după instalarea noului sistem de iluminat public. Totodată, se lucrează și la reabilitarea mai multor străzi și trotuare din Constanța, precum și la tăierea copacilor uscați, care se pot prăbuși.

Dacă circulați des pe bulevardul Mamaia, va trebui să vă înarmați cu multă răbdare. Echipele de lucru ale Primăriei Constanța taie vechii stâlpi de electricitate, care nu mai sunt funcționali după instalarea noului sistem de iluminat public. Până în 9 septembrie, echipele de lucru acționează pe bulevardul Mamaia. În primă fază, stâlpii sunt tăiați, pentru a putea fi demontați mai ușor, fără a avaria trotuarele. După aceea, cioturile rămase vor fi scoase cu un utilaj special. Viceprimarul Constanței Costin Răsăuțeanu a declarat că, până acum, au fost scoși aproape toți stâlpii de pe bulevardele Tomis și Ferdinand, urmând ca, până în 5 octombrie, să fie demontați complet și o parte dintre pilonii rămași pe bulevardul Aurel Vlaicu. Răsăuțeanu a precizat că nu toți stâlpii vor fi scoși. Unii vor fi lăsați pentru a susține cablurile de telecomunicații care nu au fost mutate în subteran odată cu cele de electricitate. De asemenea, stâlpii din intersecții, pe care sunt montate semafoare, vor rămâne pe poziții până când se va găsi o soluție pentru susținerea dispozitivelor de reglementare a circulației. Pe lângă demontarea pilonilor de electricitate, echipele Primăriei Constanța lucrează pentru întreținerea rețelei de iluminat public pe bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu, precum și în cartierul Faleză Sud.

CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ

Dacă în unele zone se lucrează pentru întreținerea sistemului de iluminat public, în altele se acționează pentru reabilitarea tramei stradale. Muncitorii de la SC Confort Urban SRL lucrează în continuare atât la carosabil, cât și la trotuare, pe strada Țepeș Vodă, unde circulația va fi restricționată. De asemenea, încă se pavează trotuarele de pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și strada Traian. Pe lângă acestea, se reabilitează străzile Caşin, Macilor, Pescarilor (zona blocului MZ2) și aleile Mălinului și Panselei. Nu în ultimul rând, continuă lucrările de reabilitare a pasajului pietonal de pe Șoseaua Mangaliei, din zona Abator. Lucrările de infrastructură nu se opresc în acest punct. Dimpotrivă. În momentul de față, Primăria are în plan resistematizarea circulației pe bulevardul I.C. Brătianu, ceea ce include crearea unor benzi speciale pentru transportul în comun și pentru bicicliști. Deocamdată, proiectul se află în faza de consultare a pieței.

ATENȚIE, SE TAIE COPACI!

În altă ordine de idei, dacă locuiți în cartierele Tomis Nord sau Tomis I, trebuie să fiți atenți unde vă parcați mașinile. Evitați zonele din apropierea copacilor despre care aveți chiar și cea mai mică suspiciune că vor cădea. Echipele de lucru de la Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța vor tăia arborii uscați, care prezintă pericol de prăbușire, din cele două cartiere. Totodată, vor fi întreținute grădinile, scuarurile și aliniamentele din cartierele: Grăniceri, Tomis Nord (bulevardul Aurel Vlaicu / strada Dobrilă Eugeniu) și Poarta 6, dar și zona dintre blocuri cuprinsă între strada Traian și bulevardul Ferdinand.

Citește și:

O nouă modă la Constanța. Stâlpi la sfert!12
Pagina a fost generata in 0.5266 secunde