Dispozitiv ieftin împotriva violatorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dispozitiv ieftin împotriva violatorilor
Lifestyle 10 Ianuarie 2020 / 18:54 967 accesări 0 comentarii

Un indian a anunțat că a inventat un dispozitiv în formă de ruj care ar trebui să îi asurzească şi să îi dezorienteze pe violatori, arată un videoclip publicat de un editor al platformei NDTV, din New Delhi.

Shyam Chaurasia, un indian din Varanasi, statul Uttar Prades, supranumit Iron Man, a inventat un dispozitiv de securitate care le poate da ocazia femeilor, în cazul în care sunt atacate, să detoneze ceea ce pare un banal ruj, notează presa internaţională. Potrivit informaţiilor date publicităţii, arma ar fi gândită pentru a fi purtată alături de rujul obişnuit. În momentul detonării, dispozitivul ar produce un zgomot extrem de puternic

Realizatorul dispozitivului mizează pe faptul că sunetul asurzitor va atrage atenţia celor care se află în apropiere şi poliţiei. „Dacă o femeie este într-o situaţie neplăcută, poate să apese butonul dispozitivului. Va produce o explozie puternică şi va trimite un mesaj la serviciul de urgenţă. E uşor de purtat şi cum poate să fie confundat cu un ruj normal nu va ridica niciun fel de suspiciuni”, şi-a lăudat invenţia Chaurasia. Indianul susţine că a dezvoltat întregul dispozitiv într-o singură lună.

Gadgetul este reîncărcabil şi poate fi conectat la smart phone prin bluetooth. Inventatorul susţine că rujul exploziv poate fi comercializat pentru preţuri de aproximativ 600 de rupii (8,40 dolari). „E uşor să de folosit şi creează spaimă cu explozia pe care o produce. Când încerci să-l foloseşti, nimini nu bănuieşte despre ce e vorba, pentru că arată ca un ruj”, spune Shefali Rai, o studentă de la Benaras Hindu University, potrivit Hindustan Times.

Chaurasia este cunoscut şi pentru că a dezvoltat în 2019 un costum blindat asemănător celui purtat de eroul de benzi desenate Iron Man, pe care l-a prezentat ca mijloc de combatere a terorismului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1758 secunde