Distracție responsabilă în vacanță!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanii antidrog Distracție responsabilă în vacanță!
Justiție 18 Iulie 2015 / 00:00 481 accesări 0 comentarii

Litoralul este plin de distracții, dar și de tentații, mai ales în sezonul estival. Evenimentele și petrecerile din localurile de la mare îi atrag pe tineri, însă reprezintă și un mediu favorabil consumului de alcool și droguri. De aceea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa a demarat trei campanii de informare, ce se desfășoară toată vara, prin care îi îndeamnă pe adolescenți și pe adulții cu vârste de până la 35 de ani să se distreze responsabil.

FĂRĂ DROGURI! Prima astfel de campanie se numește „Litoral fără droguri” și se află la a zecea ediție. În cadrul acestui program, voluntarii CPECA vor împărți materiale informative pe plajă. Campania are și o componentă distractivă. Cu sprijinul Direcției Județene de Tineret și Sport (DJTS) Constanța, se vor organiza competiții de volei și fotbal pe plajă, precum și alte activități sportive menite să îi învețe pe tineri cum să își canalizeze energia într-o direcție bună. Prima acțiune de informare desfășurată de voluntari a avut loc vineri, pe plaja dintre stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. A doua campanie se numește „Vacanță în siguranță - fără droguri”, se află la a doua ediție și se desfășoară în patru tabere școlare din județ: Tabăra „Delfin” din Năvodari, Centrul de Agrement „New Paradise” din Eforie Sud, Tabăra Eforie Nord și Centrul de Agrement 2 Mai. „Pe lângă sesiuni de informare, vom organiza și activități sportive pentru tinerii din tabere. Ei trebuie să simtă în continuare că sunt în vacanță, așa că le vom oferi posibilitatea să se și distreze, dar responsabil”, a spus șeful CPECA, cms. Cristian Oprișan.

ÎN SIGURANȚĂ A treia campanie, „Vacanță în siguranță - Tu contezi cel mai mult!”, se va desfășura în opt centre de plasament din județul Constanța. „Ne vom adresa și copiilor din aceste centre, pentru că ei sunt cei mai vulnerabili în fața drogurilor și alcoolului. În plus, campania noastră se axează și pe prevenirea delincvenței juvenile, a disparițiilor și a accidentelor rutiere, toate acestea putând fi consecințe ale consumului de stupefiante”, a mai spus Oprișan. Și în cadrul acestui program vor fi organizate activități sportive distractive, care le vor arăta copiilor ce înseamnă să te distrezi responsabil.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1929 secunde