Distrugătorul USS Carney, dotat cu sistem Aegis, a intrat în Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Distrugătorul USS Carney, dotat cu sistem Aegis, a intrat în Marea Neagră
25 Octombrie 2016 / 12:00 442 accesări 0 comentarii

Distrugătorul USS Carney, echipat cu sistem antirachetă Aegis, a intrat luni în apele Mării Negre, a relatat agenția de presă Interfax, în contextul în care Moscova urmărește cu atenție intrările și ieșirile navelor de război ale țărilor neriverane în Marea Neagră.

Portalul turcesc Bosphorus Naval News - care monitorizează circulația navelor prin Bosfor și Dardanele - publicase luni fotografii cu distrugătorul american trecând prin strâmtoarea Bosfor și îndreptându-se spre nord. "Nava militară USS Carney trece prin Istanbul la o zi după ce trecuse în sens invers Mount Whitney", care pleca din Marea Neagră, relatează portalul menționat.

Potrivit Flotei a 6-a americane, USS Carney a părăsit la 18 octombrie baza din Rota (Spania), după o serie de lucrări de mentenanță, pentru operațiuni de patrulare de rutină în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a în scopul asigurării intereselor SUA în Europa. În afară de partea de est a Atlanticului și Marea Mediterană, zona de responsabilitate a Flotei a 6-a SUA se extinde și în Marea Neagră.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2222 secunde