Distrugătorul USS Carney, dotat cu sistem Aegis, a intrat în Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Distrugătorul USS Carney, dotat cu sistem Aegis, a intrat în Marea Neagră

25 Octombrie 2016 / 12:00 647 accesări

Distrugătorul USS Carney, echipat cu sistem antirachetă Aegis, a intrat luni în apele Mării Negre, a relatat agenția de presă Interfax, în contextul în care Moscova urmărește cu atenție intrările și ieșirile navelor de război ale țărilor neriverane în Marea Neagră.

Portalul turcesc Bosphorus Naval News - care monitorizează circulația navelor prin Bosfor și Dardanele - publicase luni fotografii cu distrugătorul american trecând prin strâmtoarea Bosfor și îndreptându-se spre nord. "Nava militară USS Carney trece prin Istanbul la o zi după ce trecuse în sens invers Mount Whitney", care pleca din Marea Neagră, relatează portalul menționat.

Potrivit Flotei a 6-a americane, USS Carney a părăsit la 18 octombrie baza din Rota (Spania), după o serie de lucrări de mentenanță, pentru operațiuni de patrulare de rutină în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a în scopul asigurării intereselor SUA în Europa. În afară de partea de est a Atlanticului și Marea Mediterană, zona de responsabilitate a Flotei a 6-a SUA se extinde și în Marea Neagră.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2391 secunde