Divizia Națională de seniori la rugby va debuta pe 30 septembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CS Năvodari și Tomitanii Constanța vor juca pe teren propriu în prima etapă

Divizia Națională de seniori la rugby va debuta pe 30 septembrie

Sport 07 Septembrie 2017 / 17:22 565 accesări
CS Năvodari a câștigat în august DNS la rugby în 7

CS Năvodari a câștigat în august DNS la rugby în 7

Județul Constanța va avea două echipe în ediția viitoare a Diviziei Naționale de seniori la rugby, 2017-2018. Reamintim că, lângă vicecampioana ediției precedente, CS Năvodari, în DNS a ajuns și nou-promovata Tomitanii Constanța, care a ocupat locul 2 în Divizia A, după RC Grivița București. Din motive financiare, Grivița a refuzat pentru al doilea sezon consecutiv să activeze în eșalonul al doilea.

Pe lângă cele două formații dobrogene, în DNS vor mai evolua CSM Bucovina Suceava, RC Stejarul Buzău, Știința Petroșani, RC Bârlad, RCM Galați și CSU „Aurel Vlaicu” Arad. Cu toate că Bucovina Suceava dorea să joace în SuperLigă, se pare că moldovenii și-au supraevaluat posibilitățile financiare, așa că în luna august s-au răzgândit și au lăsat SuperLiga pentru DNS... Bucovina este campioana en-titre, după ce a dispus în finală de CS Năvodari cu 26-25.

Al doilea eșalon valoric al rugbyului românesc va debuta pe 30 septembrie, iar ambele echipe dobrogene vor evolua pe teren propriu: Tomitanii cu Suceava și CS Năvodari cu Aradul. Se va juca la fiecare sfârșit de săptămână, iar turul se va încheia pe 11 noiembrie. Returul începe pe 17 martie 2018 și se termină pe 5 mai.

După sezonul regulat, echipele vor fi împărțite în două grupe valorice, 1-4 și 5-8, însă echipele de pe locurile 5, 6, 7 și 8 nu vor mai evolua în turneul 5-8, comparativ cu sezonul trecut! În turneul 1-4 se vor juca semifinale, 1-4 și 2-3, în manșă unică (12 mai), iar pe 19 mai vor avea loc cele două finale. Semifinalele vor avea loc pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat, iar meciurile de clasament se dispută pe teren neutru.12
Pagina a fost generata in 0.2805 secunde